Koupě bytu v DV,dědičské řízení

• (neregistrovaný)

29. 1. 2008 18:32

Dobrý den, kupuji byt v DV, financovat to budu ze stavebního spoření, potíž je ovšem v tom, že byt je v dědičkém řízení a to je na počátku. S
    dědicem jsem se domluvila, že než se vyřídí řízení, dá mi byt do pronájmu, s tím, že nebudu platit nic navíc a až se dědické řízení ukončí, převedou se uživatelská práva na mě a já budu družstevníkem. Jaká jsou rizika této formy prodeje, mohu někde zjistit, zda je dotyčný výhradním dědicem, mohu získat zpět peníze za nájem v případě, že dědic. řízení nedopadne dobře? Mockrát děkuji za odpovědi, přivítám i jakékoliv osobní zkušenosti. Prosím velmi spěchá T.M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2008 9:09

právník (neregistrovaný)

Re: koupě bytu v DV,dědičské řízení
      Do pravomocného usnesení soudu není jasné kdo je dědicem členských práv, povinností a členství v družstvu. Do té doby nikdo nemůže s bytem disponovat, tedy ani platně s Vámi uzavřít pod/nájemní smlouvu. V bytě tedy budete neoprávněně, ledaže by se pravděpodobný dědic (anebo všichni v úvahu přicházející dědici) takto dohodli s družstve (kterému byt patří). Teprve až bude jasné kdo zdědil, může na Vás převést svá členská práva a povinnosti a pak teprve budete mocí Vy uzavřít nájemní smlouvu s družstvem.

• 30. 1. 2008 10:35

chemusa (neregistrovaný)

Re: koupě bytu v DV,dědičské řízení
      Děkuji za odpověď, potvrdil jste mi to, co jsem si myslela a to, že by byl holý nesmysl se do takového podniku pouštět. Ještě jednou moc děkuji za Váš čas. T.M.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).