Obstavený účet x nový Bú na jinou osobu

• (neregistrovaný)

29. 1. 2008 20:10

Dobrý den, prosím o názor.
    OSVČ vedoucí DE z důvodu exekuce má obstavený účet.
    Aby nepřišel o peníze z podnikání založil jiný účet na jméno svého známého, kam mu chodí platby za faktury z podnikání.
    Je vůbec možné to takhle řešit? Myslím že ne.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2008 20:29

1234 (neregistrovaný)

Re: Obstavený účet x nový Bú na jinou os
      jak vidíte je. ale až na to přijdou, bude to mít hodně blbý:-((
      za určitých okolností si může jít i sednout.

• 29. 1. 2008 22:51

MM (neregistrovaný)

poškozování věřitele...nebo jak se tomu říká?

• 5. 2. 2008 19:28

zdenny (neregistrovaný)

Mně od 1.2.08 obstavili dva ze tří mých účtů (nevím, proč ne všechny tři). Od roku 2000 jsem ručil jednomu známému na úvěr 100.000,- On to neplatil a dnes je to asi 300.000,- O tuto částku mi ponížili oba dva účty, takže mám na obou kolem -300.000 - tedy celkem -600.000. Chci si nechat poslat výplatu na účet svého otce, protože nechci pracovat proto, aby si nějaká vyděračská firma brala prostě celou moji výplatu. Nevím, proč nejsou schopni toto udělat "pravému" dlužníkovi, který pracuje (i jeho žena) a pobírá i rentu za službu odpracovanou ve vězeňské službě. Také by se mě týkalo ono poškozování věřitele?

• 5. 2. 2008 20:26

MM (neregistrovaný)

Máte v ruce nějaký exekuční titul? Snad ani v našem Bananistánu není možné obstavit 600000,- za 300000,-...........
      Třeba se tu najde právník, který vám vysvětlí, proč nejdou po dlužníkovi, proč jdou po ručiteli a třeba i poradí, jak se bránit.
      Nechte si výplatu vyplatit hotově:))

• 7. 2. 2008 19:08

zdenny (neregistrovaný)

Včera jsem byl ve třetí bance a tam jsem zjistil, že tento účet je obstavený také. Tedy celkem -900.000. Volal jsem ještě dalšímu ručiteli a ten zjistil, že to má také a nakonec jsem sehnal i dlužníka, ten je na tom stejně. Výplatu jsem samozřejmě hned nechal posílat někam jinam. Můj dotaz směřuje k tomu, jestli vůbec může exekutor obstavit účet osobě, které posílám svou výplatu. Já myslím, že ne, protože snad existuje ochrana osobních dat. Jestli mi někdo odpoví, budu rád. Samozřejmě děkuji už za předchozí dřívější odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).