Re: VALUTOVÁ POKLADNA - doklady
Pro přepočet používáte lurz, který máte stanovený jako účetní jednotka směrnicí. Ve Vašem případě měsíční. Výjimkou je vyúčtování zahraniční služební cesty, kdy Vám §§ 183 a 184 ZP ukládají použít kurz ČNB platný v den vyplacení zálohy, nebo nástupu na cestu (jestliže nebyla záloha vyplacena)
Re: VALUTOVÁ POKLADNA - doklady
To bohužel nevím. Je spousta firem, které Vám nabízí vytvoření směrnic, nebo se objevují univerzální "mustry" v odborné literatuře.
Tímto směrem jsem šla já. Z "mustru" jsem vybrala, co je pro nás aktuální, příp. doplnila pro potřeby firmy. Vím, že úplné a kompletní směrnice jsou častým bolavým místem firem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 1. 2008 8:07
Dobrý den,chtěla jsem se zeptatk, když dostanu doklady za nakoupené zboží či pohoné hmoty v zahraničí, tak jej přepočítávám měsíčním kurzem, který máme určený nebo kurzem v den nákupu toho daného zboží či phm? Děkuji moc za odpověď.