Re: auto poříz.12/07-SD,odpis
Tak si odpovím sama?!
Nedalo mi to a stavila jsem se na FÚ a na kontrolním mi řekli, že SD až od ledna 2008, ale odpis si můžeme uplatnit již za rok 2007. Jinak by to bylo u nového auta, tam by to nejspíš napadli, že na převozních značkách to není možné zařadit do majetku, ale jako použité to splňuje požadavky. Nejlepší byla věta na závěr: doufejte, že vám to někdo jiný až to bude kontrolovat nenapadne! To mám fakt radost. Ale zkusím se řídit jejich radou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 1. 2008 8:48
dobrý den,
vím, že tuto problematiku už tady někdo dříve řešil, ale názory se různily. Může mi někdo říci svoji osobní zkušenost? Předem díky.
Jsme s.r.o., 22.12.07 jsme koupili nákl.auto, ještě do konce roku byly s ním uskutečněny cesty, jsou k tomu zápisy v knize jízd. Koupě proběhla v hotovosti (máme fa) přes AAA, ale odhlášení starého majitele a přihlášení naší firmy proběhlo až v lednu (nemohli jsme ovlivnit).
1. dotaz: máme za 12/07 zaplatit silniční daň? - naše daň.por. tvrdí, že ne, protože auto nemáme na firmu přepsáno v TP.
2. dotaz: můžeme si uplatnit odpis za 2007? Na toto nemá daň.por. zatím kvalifikovanou odpověď. V zákoně se píše: po uvedení automobilu do provozu, ale to znamená co? Přepis v TP nebo prokazatelné používání?
Děkuji všem za názory, příp. konkrétní reakci kontroly FÚ na uvedené skutečnosti.