Nemocenské dávky

• (neregistrovaný)

30. 1. 2008 12:19

jsem na nemocenské od 10.2.2007 za týden mi vyprší nemoc.dávky jsem po operaci ruky a stále trvají konplikace jak postupovat dále ,musím nstoupit do zaměstnání? a jak to bude s nemocenskými dávkami jsem samoživitelka . Posudková lékařka i přes navrhy lékařůna inv.d trvá na návratu do zaměstnání (administr.prac)ale s rukou nemohu delší dobu psát na pc .Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2008 12:57

Jiřka (neregistrovaný)

Re: nemocenské dávky
      Je to na posouzení lékařky. Pokud usoudila, že to na částečný nebo plný invalidní důchod není a že jste práce schopna, pak samozřejmě musíte do práce nastoupit a vykonávat sjednanou práci nebo se dohodnout na ukončení prac. poměru. Pokud už máte vybranou podpůrčí dobu (tzn. vyčerpané dny placené nemocenské), pak už nemocenské dávky nenáleží. Pokud podle lékařského posudku nemůžete vykonávat delší dobu práci, kterou máte sjednanou, pak Vás zaměstnavatel přeřadí na práci pro Vás vhodnou - pokud ji ovšem má. Pokud ne, může Vám dát pro tento důvod výpověď (pokud u Vás nejde o následek pracovního úrazu, bez odstupného).

• 30. 1. 2008 19:39

Lenka Korfová (neregistrovaný)

pracovala jsem na jednosměnný prac.úvazek na 8 hod.následkem mé pracovní neschopnosti dostal mé prac.místo někdo jiný,zaměstnavatel mi řekl že nastoupím na 4 směnný provoz kdy víkenky jsou 12hodinové.Který lékař může napsat změnu prac.schopnosti pro zaměstnavatele? (obvodní či posudkový) děkuji

• 30. 1. 2008 20:54

xy (neregistrovaný)

zaměstnavatel by měl mít "svého" závodního lékaře - tam by Vás měl poslat a on by měl posoudit, jaká práce je pro Vás vhodná (pak bude záležet na zaměstnavateli, zda vhodnou práci pro Vás mít bude)
      pokud tedy není Vaše neschopnost zaviněna např. pracovním úrazem, potom se můžete dohodnout na ukonč. PP (výpovědi) - bez odstupného

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).