Re: socialni + zdravotni - uznatelny nak
Dobré odpoledne, je nespravedlivé, že Ti co vedou účetnictví to do nákladů ještě dostanou, ale Ti co daňovou evidenci nikoliv, doplácím cca 70tisíc a pěkně mě to štve. Takže taky bych uvítala nějakou kličku jak to dostat do výdajů. Mějte se Markéta
Re: socialni + zdravotni - uznatelny nak
Do daňových výdajů r. 2007 to už bohužel nedostanete, muselo by to bý v r. 2007 zaplacené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 1. 2008 18:24
Dobry den, naivne jsem si myslel, ze zmeny tykajici se "rovne dane" a tedy i nezapocivatavani zaloh na pojistnem jiz neni uznatenym nakladam plati jiz od tohoto roku, tz budou platit i na zdan. obdobi 2007.
Jelikoz na socialnim a zdravotnim budu nyni dosti doplacet a od pristiho roku mi to tedy uz bude k nicemu, protoze to nebude danove uznatelne, je mozne jeste nejakym zpusobem penize nalit do predchoziho obdobi 2007, abych si je mohl zapocitat jako danove uznatelne? Vim, ze byla ma chyba a ze jsem si na konci minuleho roku mel poslat na socialni jednu extra velkou zalohu, ted jiz ale pozde bycha honit ...
Tedy prosim o radu, zda je jeste nejaka moznost jak si tento vydaj zapocitat - napr. nejaka domluva na socialnim a zdrav. pojistovne (kdyz jiz do pristiho danoveho priznani mi bude k nicemu, ze jsem platil tak velky doplatek na pojistnem) ci zda uz opravdu jdu uplne s krizkem po funusu. Predem dekuji.