Re: částečný invalidní důchod a úřad prá
pokud pobíráte částečný invalidní důchod, tak pokud nejste zaměstnaná, měla byste se zaevidovat na ÚP a shánět vhodnou práci...
ZP za Vás platí stát, tak co je to za poplatek 2800Kč, co máte platit?
(do důchodu máte ještě daleko, ale snad se Vám již odchod do důchodu nebude prodlužovat - délka odchodu do důchodu se má totiž opět zvedat)
2.800,- Kč je částka dobrovolného důchodového pojištění od.1.1.2008.Když se nezaevidujete na ÚP a budete chtít aby se vám následující roky započítávaly na důchod musela by jste si tuto částku platit sama. když se zaevidujete ,doba v evidenci se vám bude do důchodu započítávat i když myslím asi jen tři roky a mezi tím se vám snad podaří sehnat nějakou práci. Věk pro odchod do důchodu budete mít v průběhu roku 2015 podle data narození. To je ještě dlouhá doba.
já zapomněla na dobrovolné důchodové pojištění (je lepší se zaevidovat - snad nějakou práci seženete)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 1. 2008 19:30
Prosim o radu,pobírala jsem plný invalidní důchod a nyní mi byl přiznán částečný invalidní důchod.Na OSSZ mi zdělili,že musím být zapsána na úřadě práce,aby mi nechyběla léta na důchod starobní,nebudu li zapsána na ůřadě práce,musím si platit dávky ve výši asi 2800,-kč.Jsem ročník 1954 a porodila jsem dvě děti,pracuji bez přestávky od vaučení,kromě mateřské.