Re: DE-platba z jiného než firemního účt
Dobrý den, taky mě to prvně napadlo. Zjistila jsem, že mám v pokladně dost peněz a že bych to mohla dát z ní. Ale zase jsem si říkala, že to dát z pokl. když nemám doklad o tom, že to platil hotově? Jak by na to koukali na Finančním úřadě.
Re: DE-platba z jiného než firemního účt
Že by koukali na Fú při kontrole nějak vlídně, ....no to asi ne:-) (ikdyž při naší kontrole byly ženský tak správný, že na ně ráda vzpomínám)
Ale vemte to logicky: když to půjde z banky, zamotá Vám to hrozně konečný stav banky na konci roku. Navíc to není ani firemní účet. Jediná možnost dle mého z pokladny. On vzal peníze, dal je na soukromý účet, aby si mohl zaplit ZP + SP. To se dá přeci jednoduše vysvětlit ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2008 8:57
Dobrý den, měla bych dotaz. Vedu DE a klient mi zaplatil sociální a zdravotní pojištění z jiného než firemního účtu. Jakým způsobem bych to měla v daňové evidenci zaúčtovat? Napadá mě jedině přes interní doklad.
Předem děkuji moc za radu.