Nemoc a 2 zaměstnání

• (neregistrovaný)

31. 1. 2008 9:01

Dobrý den, prosím o radu. Byla jsem nemocná. Mám hlavní pracovní poměr a pak u jiného zaměstnavatele dohodu o prac. činnosti. Neschopenku jsem však měla vystavenou pouze na hlavní pracovní poměr. Myslím si, že mám nárok na nemocenskou i z brigády. Je to pravda a jak to řešit? Nenechala jsem si vystavit druhý doklad u lékaře. Mám zavolat na sociálku? Byla jsem uschopněna od 29.1.2008. Děkuji moc za rady. D.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2008 9:10

ka (neregistrovaný)

Re: nemoc a 2 zaměstnání
      Rozhodně jste měla nahlásit lékaři, že máte 2 zaměstnání a on by Vám vystavil neschopenky 2 (z dohody o pracovní činnosti máte nárok na nemocenskou). Teď nevím, zda Vám lékař vystaví neschopenku tolik dní zpětně, myslím, že ne. Každopádně pokud tady někdo neporadí lépe, zeptejte se lékaře nebo na sociálce

• 31. 1. 2008 9:11

petra (neregistrovaný)

Na nemocenskou z DPČ nárok je, protože zakládá účast na nemoc. poj., ale jen v případě, kdy doložíte neschopenku. Měla jste si nechat vystavit 2 neschopenky. Zpětně s tím už asi nic neuděláte.

• 31. 1. 2008 9:23

D. (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpovědi. Zkusím ještě zavolat na sociálku a uvidím. Přeji krásný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).