Re: Hypotéka - odpočet úroků
Paní Jiřina má asi dost práce, tak zkusím pomoct já - najdete to v pokynu D-300 k § 15, kde se uvádí, že "poplatník může uplatnit nárok na odpočet úroků ze základu daně za předpokladu, že je účastníkem smlouvy o úvěru a v případě bytové potřeby uvedené v odst. 3 písm. a) až c) též jejím vlastníkem (spoluvlastníkem)."
Re: Hypotéka - odpočet úroků
Děvčata, nepotěšila jste mě, ale zákon je zákon (v tomto případě se mně zdá být dost nespravedlivý). Myslím, že by mělo být hlavním kritériem to, kdo splácí hypotéku. Ještě štěstí, že dcera letos dostuduje, snad bude mít práci a bude moci si úroky odečíst. Přesto Vám moc děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2008 12:41
Dobrý den. Mám dotaz. Koupili jsme s manželem dceři nový byt na hypotéku. Protože je dcera studující, nemá vlastní příjem. Dlužníci hypotéky jsem já, manžel a dcera (takto je smluvně sjednáno se spořitelnou). Kupní smlouva na nový byt je na dceru, byt je rovněž zapsán v KN na dceru. Ale hypotéku splácíme my - rodiče. Máme nárok s manželem na odpočet úroků za r. 2007?