Re: rezident či nerezident
Ano, potvrdí mu to finanční úřad. Stačí požádat v místě přechodného bydliště. Pokud má v ČR trvalý pobyt je rezident v ČR a žádné potvrzení nepotřebuje. Když se na to vykašle, tak si podá daňové přiznání sám. Nebudete mu měsíčně uplatňovat slevu 2 070,- Kč na poplatníka.
Re: rezident či nerezident-domicil má
Připojím se s otázkou. Zaměstnanci byl 28.1.08 vydáno potvrzení o daňovém domicilu a to k témuž datu. Mám tomu rozumět, že platí jen pro měsíc leden nebo ho můžu brát jako potvrzení na neomezenou dobu, resp. po dobu, kdy u nás bude pracovat?
Re: rezident či nerezident-domicil má
Já bych se připojila: Mám zaměstnance z Ukrajiny, je tady již 7 let, ale trvalé bydliště má stále na Ukrajině a do loňského roku studoval (je mu 21 let).Na FÚ teprve půjde, když vím, že nikde příjmy nemá atd. můžu mu dát za leden 2008 slevu 2070,-?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2008 13:38
Zaměstnali jsme Slováka. Zda je rezident či nerezident mi potvrdí FÚ na jeho žádost? Musí požádat v místě trvalého bydliště nebo stačí v místě přechodného bydliště? Co když se na to "vykašle", já nebudu mít žádné potvrzení, jak mu mám zdanit mzdu?
Děkuji za odpověď.