Přeplatek na dani z ročního zúčtování

• (neregistrovaný)

31. 1. 2008 14:46

Vznikl u nás přeplatek na dani ze závislé čin. při ročním zúčtování daně u studenta na DPP s podepsaným DP. Jak o tento přeplatek požádat mohu použít tiskopis vydaný MF Žádost o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem daně poplatníkům na doplatku na daňovém bonusu z ročního zúčtování záloh a daňového zvýhodnění? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2008 14:58

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Přeplatek na dani z ročního zúčtován
      Nemůžete-li snížit odvod daně o tuto vratku( nemáte žádný odvod) nebo v příštím období, tak na jiném formuláři( ne na žádosti o vr.vypl.bonusu).

• 31. 1. 2008 15:41

marta (neregistrovaný)

Jenomže tímhle formulářem jsem si loni požádala o vrácení přeplatku daně a teĎ nevím jak to mám udělat v tiskopise Vyúčtování daně. Když to napíšu do řádku 6 na první straně tak to nebude souhlasit na FU na žádost , tak to asi musím napsat do řádku 6a jako bonus. Ještě zeptám, když to vyplním v řádku 6a tak ten se už nikde v tiskopise Vyúčtování daně dále neuvádí a nemá návaznost na jiné řádky dále v tomto Vyúčtování. Prosím o radu a zároveň děkuji.

• 1. 2. 2008 17:06

JiřinaH. (neregistrovaný)

Co napíšete do ř.6 , je vratka daně za předchozí rok, je uvedena ještě ve sl.5. a návaznost má na sl.8, kde je výsledek po snížení odvodu o tuto vratku daně. Také vzadu v ř. 3. Já bych to nekomplikovala , buď napsat ,že nebyl odvod snžen ( jestrli Vám rozumím dobře ?) a přímo si to osobně ( ne telefonicky) dojednat na FÚ, co si myslíte ,že jste vloni pokazila). Přeji hezký víkend :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).