Re: Přeplatek na dani z ročního zúčtován
Jenomže tímhle formulářem jsem si loni požádala o vrácení přeplatku daně a teĎ nevím jak to mám udělat v tiskopise Vyúčtování daně. Když to napíšu do řádku 6 na první straně tak to nebude souhlasit na FU na žádost , tak to asi musím napsat do řádku 6a jako bonus. Ještě zeptám, když to vyplním v řádku 6a tak ten se už nikde v tiskopise Vyúčtování daně dále neuvádí a nemá návaznost na jiné řádky dále v tomto Vyúčtování. Prosím o radu a zároveň děkuji.
Re: Přeplatek na dani z ročního zúčtován
Co napíšete do ř.6 , je vratka daně za předchozí rok, je uvedena ještě ve sl.5. a návaznost má na sl.8, kde je výsledek po snížení odvodu o tuto vratku daně. Také vzadu v ř. 3. Já bych to nekomplikovala , buď napsat ,že nebyl odvod snžen ( jestrli Vám rozumím dobře ?) a přímo si to osobně ( ne telefonicky) dojednat na FÚ, co si myslíte ,že jste vloni pokazila). Přeji hezký víkend :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2008 14:46
Vznikl u nás přeplatek na dani ze závislé čin. při ročním zúčtování daně u studenta na DPP s podepsaným DP. Jak o tento přeplatek požádat mohu použít tiskopis vydaný MF Žádost o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem daně poplatníkům na doplatku na daňovém bonusu z ročního zúčtování záloh a daňového zvýhodnění? Děkuji