Re: kontrola daň ze mzdy
To bude asi nějaká pečlivá referentka. Já jsem se s tím taky ještě nesetkala. Na kontrolu nosím s sebou výpis z peněžního deníku, kde mám vyjeté výplaty mezd zaměstnancům, brigádníkům a učňům. Nikdy to vidět nechtěli, pokladní doklady nebo výplatní sáčky už vůbec ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
31. 1. 2008 15:07
Mám při kontrole k dani z příjmu ze závislé činnosti doložit i pokladní doklady. Myslela jsem, že to je pro případ, že jsou mzdy vypláceny v hotovosti. Na můj dotaz jsem však zjistila, že o to nejde, že mám doložit všechny paragony za kontrolované období na vše, co jsme nakupovali v hotovosti. Nakupujeme v hotovosti kancelářské potřeby, ale i materiál a dokladů mám ročně velké množství.
Zdá se mi to divné (a samozřejmě mě to i přidělá práci), prý potřebují zkontrolovat, zda jsme něco nekoupili zaměstnancům, co mělo být zdaněno. Samozřejmě tam nic takového nemám, přijde mi tohle trochu přehnané. Obávám se, aby se kontrola zbytečně neprotahovala a nechtěli vidět třeba ještě faktury, protože jsme jim mohli něco koupit i na fakturu, ne?!
Zažila jsem kontrolu na tuto daň už párkrát, ale nikdy jsem toto nedokládala. Jaké máte zkušenosti vy, prosím?
Děkuji a přeji vám příjemný zbytek dne.