Re: účetní prosím o radu
Dobrý den, účetní nemá v žádném případě právo zadržovat Vám Vaše doklady, nedá Vám však sestavy (účetní knihy, daňová přiznání, uzávěrky, ty směrnice atd.). S tím nic nenaděláte, to může. S těmi penězmi, to nevím, ale určitě jí všechno dávejte písemně, to že nesouhlasíte se zaplacením částek a zdůvodnit to např. i tím dodatečným přiznáním k DPH, jak uvádíte... Ať to dobře dopadne!
OT:
ta ženská asi není normální.Místo aby se vám ,omluvila že vám to špatně zpracovala ,tak vám ještě dělá problémy?
Máte s ní nějakou smlouvu? Pokud ne
zkuste si pohrozit finančním a hlavně živnostenským úřadem.
Přeji hodně štěstí.
Po jedné takové p.účetní jsem účetnictví přebírala a problémy z toho mám dodnes
Já osobně by ch ji nezaplatila vůbec nic.Ani tu ztrátu času s ní. Zavolala bych si na živnostenský úřad a zeptala bych se co s tím.Nebo to dala přepočítat finančnímu úřadu,s pochybnostmi,které mám.
Nehledě nato,kdyby mi přišla kontrola ,tak si k té kontrole pozvu onu paní účetní ať si poradí. Myslím,že by se asi pěkně zapotila.
Vy jste DPH špatně nespočítali. V tomhle případě je pro vás důležitá právě ta smlouva.
Další možnost - dát to jiné firmě ,ať to opraví a spočítá náhradu škody. Tu bych ji předložila s vyúčtováním pro ní.
To DPH jsem si podala své.Kdyby tam neudělala ty chyby tak jí to vyjde jstejně jako mě.Ona to totiž dala vypracovat své zaměstnankyni která v životě účetnictví nedělala a jsem přesvědčená,že to po ní ani nekontrolovala,protože jinak by na ty chyby přišla.Tak já nevím co je to za účetní jestli se to tak dá nazvat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2008 15:23
Dobrý den začátkem ledna jsme si dali zkontrolovat účetní doklady za rok 2007 k účetní s tímže ho zkontroluje a udělá DPH za 4Q2007 + DP.DPH za 4Q udělala špatně tak jsem jí na to upozornili a řekli co je tam špatně s tím,že to opraví.Milá paní účetní to opravila a bylo to zae špatně.Tak jsme jí volali,že s ní dále nechcem spolupracovat a chcem vrátit doklady.Paní účetní po nás chce zaplatit 2500Kč za evidenci dokladů + zpracování směrnice ke uskutečnění zdan.plnění 500Kč a zpracování 4Q dph 1500Kč.Chtěla bych se zeptat zda na tuto částku má právo nebo jak v dané věci pokračovat.Pokud ji tuto částku nezaplatíme tak nám nevydá doklady.Co si o tomto postupu myslíte?Děkuji za všechny názory.