Re: Faktura v daňové evidenci
Pro sebe by jste to měl mít evidované tak,aby jste se v tom vyznal hlavně vy.A popř.FÚ.Vedete ho ručně nebo na PC?
Vedu ho na PC, ale kolonka je malá - tak se mi tam vejde krátký textík, já se v tom vyznám, FÚ to nevím, ale zase to vše mám ve zdanitelných příjmech. Vlastně číslo faktury je číslo dokladu a popis "Reklama pro f.J.Benda", takže názvy některých firem musím hodně zkrátit. Nevím, co tam musí být. Asi by nejlíp vyhovovalo jen uvedení "Faktura f.Jenda Benda, s.r.o." , ale nevím jestli by to stačilo FÚ. začal jsem podnikat vloni a nic nevím, pochopitelně peněžní deník píšu podle faktur až nyní....
>>>>>>>>>Dobrý den, vedu DE a mám problém se zápisem vydaných
>>>>>>>>>faktur. Jako číslo dokladu uvádím číslo faktury. Do
>>>>>>>>>textu popisu mám napsat za co byla tato vystavena,
>>>>>>>>>nebo
>>>>>>>>>tam stačí napsat pouze "Faktura za služby" ? Firma
>>>>>>>>>pro
>>>>>>>>>kterou byla faktura vydaná se mi tam nevejde....
>>>>>>>>>Poradí mi někdo?
>>>>>>>>
>>>>>>>> název napiště ve zkratce ,hlavně by jste měl mít
>>>>>>>>správně IČO a DIČ odběratele
>>>>>>>>popis je předmět fakturace ,za co fa vystavujete.
>>>>>>>To jsme si nerozuměli, já myslel zápis do evidence
>>>>>>>(Peněžního deníku pro neplátce DPH)
>já myslím stačí napsat fa za služby
>podle čísla se dohledá
Faktury mám v pořádku, čísla faktur v deníku taky, popis v deníku pokrátím jen na "Fakturace, název firmy" a podle čísla faktur kdykoliv vše doložím, snad to bude stačit. Děkuji všem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2008 15:55
Dobrý den, vedu DE a mám problém se zápisem vydaných faktur. Jako číslo dokladu uvádím číslo faktury. Do textu popisu mám napsat za co byla tato vystavena, nebo tam stačí napsat pouze "Faktura za služby" ? Firma pro kterou byla faktura vydaná se mi tam nevejde.... Poradí mi někdo?