Re: Sleva na poplatníka
Jako že byla uplatněna u Vás a i u předchozího zaměstnavatele? Měli by jste přepočítat daň a vráti FÚ a penále Vám případně FÚ doměří. Nebo si zavolejte na Vámi příslušný FÚ a zeptejte se co udělat. Chyba byla každopádně u Vás, že jste si nenechali podepsat prohlášení že v měsíci nástupu neuplatňoval slevu na poplatníka. Pokud by jste to měli podepsané je to problém toho človíčka, nebo by vám rovnou řekl že ten měsíc uplatnil slevu u předchozího zaměstnavatele.
Re: Sleva na poplatníka
Já si u zaměstnanců nechám ještě podepsat ve změnách že neuplatňovali slevu př. nástu 15.1.2007 ve změnách napíše človíček: Prohlašuji, že jsem v období od 1.1.2007 do 14.1.2007 nikde neuplatnil slevu na poplatníka. A tímto jsem krytá, a FÚ půjde po tomto človíčkovi a ne po mě nebo pokud to tam nenapíše vím že slevu dám až od následujícího měsíce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 1. 2008 17:46
Dobrý den, když jsme uplatnili slevu na popl. v měsíci nástupu a teď zjistili, že je zřejmě ten měsíc uplatněná 2 x. A zaměstnanci už u nás samozřejmě nepracují. Jak postupovat, co my a zaměstnanci a taky FÚ. Bude penále? Děkuji