Vývoz dřeva do Španělska - jak s dph?

• (neregistrovaný)

31. 1. 2008 18:09

Prosím vás. Chci jako osoba OSVČ později možná s.r.o. vyvážet dřevo ( paletový přířez) do ciziny. Místo určení Španělsko.
    Prosím poraďte jak je to z DPH.
    Já musím zaplatit u nás DPH při koupi a to 19 %. Vrátí mi je někdo. A co klient v cizině? On mi tvrdí, že je plátcem DPH u nich.Takže nechce cenu z DPH.
    Tak teď nevím jsem z toho jelen jak to vlastně je.
    Děkuji.o

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2008 18:18

Lenka B. (neregistrovaný)

Re: Účetní prosím o radu.
      Pokud jste plátcem DPH,tak dřevo nakoupíte u nás s 19%DPH a uplatníte nárok na odpočet a při vývozu paletového přířezu do Španělska plátci DPH ve této zemi vystavíte fakturu bez DPH. Španěl pak toto DPH vyčíslí se Španěl. DPH a odvede ve Španělsku. Budete ale muset mimo DP na DPH také podávat Souhrné hlášení pro FÚ.
      Doufám že je to srozumitelný.

• 31. 1. 2008 18:33

moderátor BC (neregistrovaný)

Pište výstižnější nadpisy!
      Prosím pište smysluplné nadpisy, z nichž je zřejmé téma vašeho dotazu. Jinak se vystavujete riziku, že váš dotaz bude bez varování smazán. Váš původní nadpis "účetní prosím o radu" byl upraven. Přečtěte si pravidla diskuze - vidíte je pokaždé, když píšete příspěvek.

Obecně: Nepište dotazy s nadpisy jako "prosím poraďte", "mám dotaz", "prosím pana XY" apod. Nejsou vhodné ani příliš stručné nadpisy jako "DPH" či "SZM". Lepší je např. "DPH při dodání na Slovensko", "SZM - jak odečíst dary" apod.

Přehledné diskuzní forum je v zájmu nás všech!
      Děkujeme za pochopení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).