Re: Měsíční zálohy na daň a roční přehle
Omlouvám se, myslel jsem, že to označení jednotlivých položek (řádků) na pásce je dané nějakým předpisem a je tedy u všech zaměstnavatelů stejné.
Nicméně máte pravdu, celé jsem si to ještě jednou prošel a skutečně je to daň před slevou, po sečtení všech těchto daní a následném odečtení všech slev na dani na sebe a děti vychází stejná částka, jako je uvedena v přehledu příjmů coby skutečně sražená záloha na daň.
Ještě jednou se omlouvám a děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
31. 1. 2008 19:01
Dobrý den, měl by prosím součet měsíčních záloh na daň z příjmu (na mé výplatní pásce položka /řádek 500-Daň měsíční) korespondovat s celkovou sumou na ř.9/10 na Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti.
Podle výplatních pásek mi byla stržena za r. 2007 záloha celkem cca 40 tis. Kč, na Potvrzení o příjmech a sražených zálohách mám uvedeno jen 25 tis., všechny ostatní částky (hrubá mzda, základ daně i SZ+ZP souhlasí.