Re: prosím mzdové-sleva na dítě
Řešila bych to zapsáním změny do prohlášení poplatníka, kde uvede rodič-poplatník kdy dítě ukončilo studium, a napíše datum provedení změny. A budete mu dělat vyúčtování daní, tak tam uplatníte slevu na dítě po dobu na kterou má nárok leden-říjen.
Takže se může stát, že nebude mít přeplatek na dani, ale nedoplatek.
Děkuji..... vyšel námi nedoplatek 1000,- a to může? Myslela jsem že to může být jen do plusu.Možná se ptám hloupě ale mzdy nedělávám... děkuji za vysvětlení
myslím dobře???? Když oba měsíce v archivu mezd u zaměstnance přepočítám, tím mi vznikne jiná částka odvodu zálohové daně-což mi projeví na účtu 342 jako nedoplatek... tento uhradím v lednu z banky takže se účet 342 srovná a v lednových výplatách jen tomu konkrétnímu zaměstnanci částku srazím v ostatních srážkách? A pak to jen popíšu v ročním vyúčtování FÚ, ale to až vlastně za rok???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 2. 2008 7:20
Zaměstnanec nám až v lednu doložil, že jeho dítě ukončilo v říjnu studium.My jsme mu uplatnili slevu na dítě i za měsíc listopad, prosicen.Poradíte mi prosím co s tím? Děkuji.