Re: Stanovení kurzu
přepočty cizí měny řeší Zákon o účetnictví §24 odst.6,7
kurz pro vyúčtování cestovních náhrad Zákoník práce §§ 183 y 184
Pokud nepoužíváte denní kurz, jste povinni udělat změnu při významné změně kurzu dané měny. Což je pojem obecný. My máme ve směrnici, že hne-li se kurz o 10%, uděláme změnu vnitřního kurzu,i když používáme čtvrtletní.
Směrnice by se měli "projet" a aktualizovat minimálně při uzávěrce .
Děkuji, dokonce jsem našla ve svém ZoÚ zatržený tento § 24, ale ještě jsem natvrdlá a nechápu ....používaný účetní jednotkou po předem stanovenou dobu. Stanovená doba nesmí přesáhnou účetní období. Tím účetním obdobím je myšleno po sobě jdoucích dvanáct měsíců? Já si to neumím vyložit...
Účetní období je kalendářní, nebo hospodářský rok,podle toho jak to máte. A koukám, že z češtiny bych propadla. Chtěla jse napsat, že směrnice byste měli a napsala jsem by se měl"i". No fuj, omlouvám se
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 2. 2008 9:12
Moc prosím někoho, kdo mi poradí jak lze často dělat úpravy a dodatky ve vnitřní směrnici.Momentálně jsem na to tázaná a žádnou chytrou knížku o směrnici tady nemám. Jedná se o používání kurzu při vystavování fa. v EUR. A ještě jeden dotaz týkající se stanovení kurzu pro přepočet, vím že nesmí být vymyšlený a musí odpovídat kurzu ČNB, ale kde je toto stanoveno,nevím kam kouknout!