Stanovení kurzu

• (neregistrovaný)

1. 2. 2008 9:12

Moc prosím někoho, kdo mi poradí jak lze často dělat úpravy a dodatky ve vnitřní směrnici.Momentálně jsem na to tázaná a žádnou chytrou knížku o směrnici tady nemám. Jedná se o používání kurzu při vystavování fa. v EUR. A ještě jeden dotaz týkající se stanovení kurzu pro přepočet, vím že nesmí být vymyšlený a musí odpovídat kurzu ČNB, ale kde je toto stanoveno,nevím kam kouknout!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 2. 2008 9:20

j. (neregistrovaný)

Re: Stanovení kurzu
      přepočty cizí měny řeší Zákon o účetnictví §24 odst.6,7
      kurz pro vyúčtování cestovních náhrad Zákoník práce §§ 183 y 184

Pokud nepoužíváte denní kurz, jste povinni udělat změnu při významné změně kurzu dané měny. Což je pojem obecný. My máme ve směrnici, že hne-li se kurz o 10%, uděláme změnu vnitřního kurzu,i když používáme čtvrtletní.

Směrnice by se měli "projet" a aktualizovat minimálně při uzávěrce .

• 1. 2. 2008 11:13

Jarka (neregistrovaný)

Děkuji, dokonce jsem našla ve svém ZoÚ zatržený tento § 24, ale ještě jsem natvrdlá a nechápu ....používaný účetní jednotkou po předem stanovenou dobu. Stanovená doba nesmí přesáhnou účetní období. Tím účetním obdobím je myšleno po sobě jdoucích dvanáct měsíců? Já si to neumím vyložit...

• 1. 2. 2008 12:17

j. (neregistrovaný)

Účetní období je kalendářní, nebo hospodářský rok,podle toho jak to máte. A koukám, že z češtiny bych propadla. Chtěla jse napsat, že směrnice byste měli a napsala jsem by se měl"i". No fuj, omlouvám se

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).