Re: Sleva na dani
Vzhledem k tomu, že nemáte nikde doklad, že skutečně byl v pracovní neschopnosti, ale ani třeba že mu nebyla v lednu proplacena dovolená u minulého zaměstnavatele, nebo vyplacena odměna, což by byl zdanitelný příjem a předchozí zaměstnavatel by mohl slevu uplatnit, já bych ji uplatnila až od února. K případnému srovnání by pak došlo při RZZ za r. 2008.
Re: Sleva na dani
Já bych slevu poskytl, pokud na prohlášení zaměstnanec podepsal, že za uvedené období neuplatnil slevu jinde. Zaměstnanec si za podepsané údaje ručí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
1. 2. 2008 11:03
Dobrý den, 9.1. k nám nastoupil zaměstnanec na HPP a podepsal prohlášení. Tvrdí,že u bývalého zaměstnavatele ukončil PP 8.1., ale zápočťák zatím nedodal.Do 8.1. byl také na neschopence. Můj dotaz zní, jestli mám poskytnout slevu na dani 2070 Kč? Moc,moc děkuji za odpověď.