Re: Přechod z DE na PÚ-mám si troufnout?
Určitě to aspoň zkuste. Když to nepůjde, účetní si můžete najmout vždycky. Já jsem rovnou ze školy skočila rovnýma nohama do stavební firmy, taky jsem skoro nic neuměla, neměla jsem praxi. Dneska už účtuji 2,5 roku. Začátek bude ale těžký, než si všechno najdete, jak to má správně být, než zjistíte postupy... Vždycky je ale dobré mít někoho, kdo vám v případě nouze nejvyšší poradí. Třeba nějakou známou účetní nebo daňového poradce nebo aspoň knížku s účetními příklady. Já jsem ze začátku hodně hledala v normální učebnici pro střední školy. I dneska ji občas opráším :-)
Před lety jsem to udělala a nelituji. Nebýt byrokracie, tak je účetnictví nádherná logická práce. Já tehdy na doporučení začala pracovat s knihou Karla Starého Souvztažnosti a pořídila jsem si i nová vydání. Na začátku samozřejmě nějaká literatura o principu podvojka, nejlépe s řešenými příklady. Můžete si ověřit, zda na to jdete dobře.
Hodně zdaru a jděte do toho
Zuzko, určitě jděte do toho, když děláte již 15 let jednoduché-DE, tak už toho hodně znáte a s pomocí užitečných publikací to zvládnete. Držím palce.
přesně jak píše j. o té knize Souvzatžnosti....to je pro začátečníky ráj a být vámi vůbec bych se nestyděla pořídit si středoškolskou učebnici účetnictví...musíte jen pochopit tu logiku, nic težkého na tom není a SW Vás nakonec i vede. Mě do toho taky hodili, 3 měsíce jsme si lebedila u PC s knihou a pak to šlo jako po másle:-) zdar a sílu
Mám stejný názor, po škole... a to už je trošku dýl jsem dělala účetnictví a pak hodně roků DE a před dvěma lety jsem zase začala účetnictví a řeknu Vám s obavami.Taky jsem si znovu koupila učebnice a hodně večerů trávila v teoriích. A jde to, ale musím se občas radit se zkušenou pčetní a taky hodně tady, za což opětř děkuji. Takže hodně zdaru!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 2. 2008 11:42
Účtovala jsem 15 let v jednoduchém účetnictví,nyní DE.
Budeme mít podvojné,nemám žádnou zkušenost.
Pracujeme v programu Money S3.Nevím,jestli to zvládnu,nebo to mám radši nechat zpracovávat zkušenou účetní?
Je to taková výzva!.... Máte někdo zkušenost,skočit do toho rovnýma nohama? :-) když ano,tak co mi doporučíte??
děkuji