Re: § 52 odst.1 písmeno e)
>ŕDnes mi přišla poštou (doporučeně) výpověď dle již
>zmíněného §.Předcházelo tomu toto:Po ukončení pracovní
>neschopnosti jsem zaměstnavateli předložil :Pracovní
>rekomandace (na základě toho mi byla výpověď dána).Ta
>byla vystavena 4.12.2007.Předložena zaměstnavateli
>14.1.2008.Ředitelem podniku mi bylo kategoricky sděleno,že
>v baráku(asi myšleno v podniku) pro mne nic nemá,A't
>přijdu 16.1.2008,až bude přítomna jeho
>sekretářka(TZV.500),ta jediná totiž údajně umí psát výpovědi. K
>výpovědi dohodou jsem nepřistoupil(bez osdstupného
>( a požadoval 2 měsíční výpověď(ta mi dnes přišla).To
>se událo 16.1 2008.Poslední rozhodnutí ředitele
>podniku:Podotýkám že vše ústně ,ale před tou jeho "pravou
>rukou"(svědek?),dobrat starou dovolenou a nástup na
>místo(které podle mne odporuje rekomandaci).Jelikož
>uplynulo od 16.1.2008 15 dní/a nebylo mi to doručeno
>písemně/,myslím si,že byl porušen § (Nevím jaký)
Re: § 52 odst.1 písmeno e)
Mělo by se jednat o převedení na jinou práci podle ZP § 41 odst.1a. Dochází-li převedením zaměstnance ke změně pracovní smlouvy, je zaměstnavatel povinen vydat mu písemné potvrzení o důvodu převedení na jinou práci podle § 41 odst. 7.
Podle § 41 odst.6 - Při převedení zaměstnance na jinou práci podle odstavců l až 3 je zaměstnavatel povinen přihlížet k tomu, aby tato práce byla pro něho vhodná vzhledem k jeho zdravotnímu stavu.
Upozorňuji ji vás na možnost, neumožní-li vám zaměstnavatel v době 15 dnů ode dne předložení posudku výkon jiné pro vás vhodné práce, zrušit pracovní poměr okamžitě dle § 56 odst.1a (i v době, když už jste dostal výpověď a jste ve výpovědní době) s nárokem na odstupné. V takovém případě končí prac. poměr okamžikem doručení "okamžitého zrušení prac. poměru zaměstnancem. Okamžitě zrušit pracovní poměr mžete do 2 měsíců ode dne, kdy jste se o důvodu k okamžitému zrušení dověděl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 2. 2008 23:47
ŕDnes mi přišla poštou (doporučeně) výpověď dle již zmíněného §.Předcházelo tomu toto:Po ukončení pracovní neschopnosti jsem zaměstnavateli předložil :Pracovní rekomandace (na základě toho mi byla výpověď dána).Ta byla vystavena 4.12.2007.Předložena zaměstnavateli 14.1.2008.Ředitelem podniku mi bylo kategoricky sděleno,že v baráku(asi myšleno v podniku) pro mne nic nemá,A't přijdu 16.1.2008,až bude přítomna jeho sekretářka(TZV.500),ta jediná totiž údajně umí psát výpovědi. K výpovědi dohodou jsem nepřistoupil(bez osdstupného
( a požadoval 2 měsíční výpověď(ta mi dnes přišla).To se událo 16.1 2008.Poslední rozhodnutí ředitele podniku:Podotýkám že vše ústně ,ale před tou jeho "pravou rukou"(svědek?),dobrat starou dovolenou a nástup na místo(které podle mne odporuje rekomandaci).Jelikož uplynulo od 16.1.2008 15 dní/a nebylo mi to doručeno písemně/,myslím si,že byl porušen § (Nevím jaký)