§ 52 odst.1 písmeno e)

• (neregistrovaný)

1. 2. 2008 23:47

ŕDnes mi přišla poštou (doporučeně) výpověď dle již zmíněného §.Předcházelo tomu toto:Po ukončení pracovní neschopnosti jsem zaměstnavateli předložil :Pracovní rekomandace (na základě toho mi byla výpověď dána).Ta byla vystavena 4.12.2007.Předložena zaměstnavateli 14.1.2008.Ředitelem podniku mi bylo kategoricky sděleno,že v baráku(asi myšleno v podniku) pro mne nic nemá,A't přijdu 16.1.2008,až bude přítomna jeho sekretářka(TZV.500),ta jediná totiž údajně umí psát výpovědi. K výpovědi dohodou jsem nepřistoupil(bez osdstupného
    ( a požadoval 2 měsíční výpověď(ta mi dnes přišla).To se událo 16.1 2008.Poslední rozhodnutí ředitele podniku:Podotýkám že vše ústně ,ale před tou jeho "pravou rukou"(svědek?),dobrat starou dovolenou a nástup na místo(které podle mne odporuje rekomandaci).Jelikož uplynulo od 16.1.2008 15 dní/a nebylo mi to doručeno písemně/,myslím si,že byl porušen § (Nevím jaký)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2008 0:21

Tonicek (neregistrovaný)

Re: § 52 odst.1 písmeno e)
      >ŕDnes mi přišla poštou (doporučeně) výpověď dle již
      >zmíněného §.Předcházelo tomu toto:Po ukončení pracovní
      >neschopnosti jsem zaměstnavateli předložil :Pracovní
      >rekomandace (na základě toho mi byla výpověď dána).Ta
      >byla vystavena 4.12.2007.Předložena zaměstnavateli
      >14.1.2008.Ředitelem podniku mi bylo kategoricky sděleno,že
      >v baráku(asi myšleno v podniku) pro mne nic nemá,A't
      >přijdu 16.1.2008,až bude přítomna jeho
      >sekretářka(TZV.500),ta jediná totiž údajně umí psát výpovědi. K
      >výpovědi dohodou jsem nepřistoupil(bez osdstupného
      >( a požadoval 2 měsíční výpověď(ta mi dnes přišla).To
      >se událo 16.1 2008.Poslední rozhodnutí ředitele
      >podniku:Podotýkám že vše ústně ,ale před tou jeho "pravou
      >rukou"(svědek?),dobrat starou dovolenou a nástup na
      >místo(které podle mne odporuje rekomandaci).Jelikož
      >uplynulo od 16.1.2008 15 dní/a nebylo mi to doručeno
      >písemně/,myslím si,že byl porušen § (Nevím jaký)

• 2. 2. 2008 11:41

Laďa (neregistrovaný)

Re: § 52 odst.1 písmeno e)
      Mělo by se jednat o převedení na jinou práci podle ZP § 41 odst.1a. Dochází-li převedením zaměstnance ke změně pracovní smlouvy, je zaměstnavatel povinen vydat mu písemné potvrzení o důvodu převedení na jinou práci podle § 41 odst. 7.
      Podle § 41 odst.6 - Při převedení zaměstnance na jinou práci podle odstavců l až 3 je zaměstnavatel povinen přihlížet k tomu, aby tato práce byla pro něho vhodná vzhledem k jeho zdravotnímu stavu.
      Upozorňuji ji vás na možnost, neumožní-li vám zaměstnavatel v době 15 dnů ode dne předložení posudku výkon jiné pro vás vhodné práce, zrušit pracovní poměr okamžitě dle § 56 odst.1a (i v době, když už jste dostal výpověď a jste ve výpovědní době) s nárokem na odstupné. V takovém případě končí prac. poměr okamžikem doručení "okamžitého zrušení prac. poměru zaměstnancem. Okamžitě zrušit pracovní poměr mžete do 2 měsíců ode dne, kdy jste se o důvodu k okamžitému zrušení dověděl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).