ČID

• (neregistrovaný)

2. 2. 2008 10:14

Dobrý den,

u jednoho zaměstnance jsem za rok 2007 neuplatňovala slevu na ČID - do 15.2.2007 mi nedoložil potřebné doklady. Můžu mu tu slevu uplatnít v Ročním zúčtování za rok 2007 a co mi k tomu musí doložit?

Když mi do 15.2.2008 doloží rozhodnutí o přiznání a potvrzení o výplatě (ústřižek) - budu uplatňovat za rok 2008.

Ale za ten rok 2007, abych mu to mohla zohlednit v RZ, dodá rozhodnutí a potřebuji potvzení o výplatě v roce 2007?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2008 11:20

xy (neregistrovaný)

Re: ČID
      už se zde řešilo několikrát - musí dodat rozhodnutí o přiznání důchodu (jakého a od kdy) a každoročně potvrzení z OSSZ (do 15.2.), že tento důchod pobírá (složenka z pošty nic nedokládá - navíc je tam citlivý údaj - výše důchodu, a to Vás - mzdovou účetní - vůbec nezajímá, kolik bere) pokud bere veliký důchod, který by měl následně zdanit - tak to se týká opravdu jen velmi málo osob v této republice a každý, koho se to týká, o tom ví, takže opravdu výši důchodu znát nepotřebujete
      na základě těchto potvrzení můžete uplatnit (pokud měl přiznán před r. 2007) za celý r. 2007 a následně v r. 2008

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).