Re: daně student - prosím o pomoc
Jde o to, jestli jste platil zálohou či srážkovou dan, při zálohové pokud i něco odvedli státu by při priznani mohli dan vrátit, pokud srážkově a vyšla 0 a měl jste smlouvu jen na provedení práce. Platí za váš zdr.+soc.škola a zamestnavatel nic.pokud o provedení prac.činnosti tak by to mel už odvést zamestnavatel protože má on povinnosti to odvadet,každopadne žádné přiznání podavat nemusite a pokud je dan vzdycky 0 neřešila bych to.
Re: ještě prosím
Musíte uvést o jakou smlouvu o spolupráci šlo, zda je tam nějaká zmínka podle jakého ustanovení a jakého zákona je smlouva uzavřena, aby se dalo určit, zda jde o závislou činnost (prac.poměr, dohody o pracích konaných mimo prac. poměr) , nebo nějakou jinou činnost.
Re: žádný zákon
Žádný zákon, jen "Smlouva o spolupráci", předmětem je závazek zhotovovat dílo, zazhotovení náleží odměna za každou směnu, odměna není snížena o daň z příjmu. Dále užjen vymezení podmínek spolupráce, další práva a povinnosti, smluvní sankce.
Skutečně níkde dovolání na žádný paragraf, oni prý tuto smlouvu uzavírají s lidmi, kteří mají ŽL, a po mně ho nechtěli.
Děkuji za Váš čas
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 2. 2008 20:57
Dobrý den,
jsem student VŠ, v roce 2007 jsem uzavřel smouvu s spolupráci, na základě níž mi byla vyplácena odměna. Žádné vyúčtování jsem nedostal, protože podle smlouvy je vyplácena odměna, která není snížena o daň. Ale mám jen výplatní listiny za jednotlivé měsíce. Celkem jsem obdržel 55.500,-- Kč. Můžete mi prosím poradit, jaké daně musím zaplatit? Resp. daň z příjmu je mi jasná, po odpočtu na studenta a poplatníka asi nebude žádná, ale jedná se mi o zdravotní a sociální. A pokud budu muset platit zdr.+ soc., stačí vyplnit ty formuláře co mají OSVČ?
Mnohokrát Vám děkuji.
Jan M.