Re: Rozvedená žena na mateřské
OT: Než si ji začnete uplatňovat ,zjistě si u zaměstnavatele vašeho bývalého manžela jestli si neuplatňuje on.
Pokud máte dceru svěřenu do péče vy on by neměl.
Jinak nevidím problém proč by jste si slevu neuplatnila.Pokud je v období kdy na ni má nárok .
to ale s mateřskou nemá nic společného .řeší to §35 c zákona o dani z příjmu. Pokud splňujete podmínky uvedené v §2 zákona o daních z příjmů ,a to si myslím ,že splňujete ,tak nevidím problém .
Ilono, já jsem to pochopila tak, že Lili je na MD a nemá příjmy, ze kterých by mohla uplatnit daňové zvýhodnění na dceru, která není přítelova. V tom případě má smůlu, přítel skutečně nemůže slevu uplatnit, protože nejsou manželé a dítě dcera není jeho a Lili příjmy nemá. Takže slevu na dceru neuplatní nikdo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 2. 2008 20:57
Dobrý den, potřevola bych poradit, jsem na MD, žiji s přítelem a mám dvě děti z toho dcera je z prvního manželství. Na syna přítel uplatňuje slevu, ale na dceruí nikdo. Chtěla jsem poradit, jak to je s uplatňováním na dceru, mám nárok nebo nikoli. Děkuji za odpověď.