Podepsat nebo nepodepsat Prohlášení

• (neregistrovaný)

3. 2. 2008 21:30

Dobrý den,začala jsem si přividělávat na DPP při rodičáku a teď nevím, zda mám podepsat Prohlášení u zaměstnavatele u kterého jsem pracovala na HPP než jsem otěhotněla nebo ted u toho druhého zaměstnavatele, kde pracuji na DPP. Osobně si myslím, že výhodnější je podepsat Prohlášení u DPP. Mužete mi prosím poradit! Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2008 21:51

Ala (neregistrovaný)

Re: Podepsat nebo nepodepsat Prohlášení
      prohlášení se podepisuje aby jste si mohla uplatnit slevu na dani, proto pokud jste vedena jako na mateřské, a jinde na DPP tam podepište prohlášení aby při mzde uplatnili slevu na poplatníka a snížili se dane

• 3. 2. 2008 23:00

beta (neregistrovaný)

jen si pohlídejte, abyste u hlavního neměla podepsáno, často matky automaticky podepisují již v lednu následujícího roku, aniž by věděly, že v dalším-tomto roce budou mít např. DPP u jiného Z-ele, pak v HPP zrušit podepsané DP, protože podepíší a uplatní v "novém" zaměstnání, ale určitě je pro vás výhodnější podepsat v novém - čili DPP, jen si uvědomte, že pokud máte dva současné Z-ele a u jednoho tím pádem nemáte podepsáno, pak máte povinnost po uplynutí zdaňovacího období podat Přiznání k dani na FÚ !, tzn. po uplynutí roku 2008, v roce 2009 máte povinnost podat DPFO na FÚ.

• 4. 2. 2008 0:24

Jiřka (neregistrovaný)

Přiznání se nepodává, když má dva zaměstnavatele současně, ale když má od obou zaměstnavatelů současně mzdu daněnou zálohovou daní. A protože u hlavního zaměstnavatele zřejmě příjem mít nebude a podepsané bude mít u DPP, nebude muset podávat přiznání, může si u DPP požádat o zúčtování.

• 4. 2. 2008 7:15

beta (neregistrovaný)

Děkuji za připomínku, tedy to upřesním, měla jsem na mysli, kdyby paní neměla podepsáno u HPP, ale v HPP by jí vyplatili nějakou odměnu převyšující 5000,- Kč, pak by měla povinnost podat příznání k dani a nemohla by žádat o roční zúčtování Z-ele kde podepsala na DPP. Ale asi to není pravděpodobné, že by jí Z-el v HPP něco vyplatil, ale co kdyby ... :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).