Re: Podepsat nebo nepodepsat Prohlášení
jen si pohlídejte, abyste u hlavního neměla podepsáno, často matky automaticky podepisují již v lednu následujícího roku, aniž by věděly, že v dalším-tomto roce budou mít např. DPP u jiného Z-ele, pak v HPP zrušit podepsané DP, protože podepíší a uplatní v "novém" zaměstnání, ale určitě je pro vás výhodnější podepsat v novém - čili DPP, jen si uvědomte, že pokud máte dva současné Z-ele a u jednoho tím pádem nemáte podepsáno, pak máte povinnost po uplynutí zdaňovacího období podat Přiznání k dani na FÚ !, tzn. po uplynutí roku 2008, v roce 2009 máte povinnost podat DPFO na FÚ.
Přiznání se nepodává, když má dva zaměstnavatele současně, ale když má od obou zaměstnavatelů současně mzdu daněnou zálohovou daní. A protože u hlavního zaměstnavatele zřejmě příjem mít nebude a podepsané bude mít u DPP, nebude muset podávat přiznání, může si u DPP požádat o zúčtování.
Děkuji za připomínku, tedy to upřesním, měla jsem na mysli, kdyby paní neměla podepsáno u HPP, ale v HPP by jí vyplatili nějakou odměnu převyšující 5000,- Kč, pak by měla povinnost podat příznání k dani a nemohla by žádat o roční zúčtování Z-ele kde podepsala na DPP. Ale asi to není pravděpodobné, že by jí Z-el v HPP něco vyplatil, ale co kdyby ... :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 2. 2008 21:30
Dobrý den,začala jsem si přividělávat na DPP při rodičáku a teď nevím, zda mám podepsat Prohlášení u zaměstnavatele u kterého jsem pracovala na HPP než jsem otěhotněla nebo ted u toho druhého zaměstnavatele, kde pracuji na DPP. Osobně si myslím, že výhodnější je podepsat Prohlášení u DPP. Mužete mi prosím poradit! Děkuji.