PHM a auto na leasing - nejasnost

• (neregistrovaný)

3. 2. 2008 22:54

Pročetl jsem si fora 2 roky zpět a jsem z toho trošku jelen :))
    mam auto na leasing a dle nazoru vetsiny se PHM uctuje tak, ze si dam do penezniho deniku nakoupene paragony od pumpy. Ovsem neni me
    jasna jedna vec. Najedu urcity pocet km a nakoupim si nejake pohonne hmoty. Ovsem, zde je nesoulad v nakoupenem množstvi PHM a spotrebe, ktera by mela byt dle najetych km a prumeru podle velkeho TP. Tam je totiz uvedena vzdy nizsi nez se mi pri jizdach po Praze v zacpach podari dosahnout. Znamena to, ze u uctovani vozu na leasing to nemusim brat v potaz a mohu tam dat vse co jsem u pumpy nakoupil? Kdyz jsem mel vlastni auto uctoval jsem pausal a pohonne hmoty dle ceny od MF- ale dle prumeru z TP.

dekuji vsem za pripadnou pomoc Roman

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2008 7:04

MS (neregistrovaný)

Re: PHM a auto na leasing - nejasnost
      Zda dávat do výdajů skutečně nakoupené pohonné hmoty či paušální částky záleží na tom, zda vozidlo je v majetku OSVČ a nebo je majetkem FO (psané na r.č. a nevložené do podníkání) Pokud podnikatel použivá pro podníkání vozidlo, které není v majetku OSVČ používá paušál, pokud je majetkem OSVČ používá skutečné ceny, které nemusí souhlasit s průměrem v TP. Samozřejmě pokud by byla spotřeba příliš vysoká, musí to OSVČ umět obhájit.
      To samé platí u leasingu, pokud je leasing uzavřen na IČO, používáte skutečné ceny a skutečnou spotřebu.
      Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.

• 4. 2. 2008 9:14

Roman (neregistrovaný)

Re: PHM a auto na leasing - nejasnost
      Dekuji mnohokrat, mel jsem starost hlavne s tim, ze nakoupim a projedu za mesic např. 100 litru, ale podle TP by to melo byt treba 92l jenze kolony v Praze vysroubuji spotrebu auta na 8-9 l a v TP je jenom 6. :))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).