Re: DPH přelom roku 07-08
Pozor, toto je o něčem jiném. Dodavatel (vodárna) postupoval dle doporučení MFCR (které sice není v souladu s platným zákonem, ale ...). Jde o doklad s 2 různými sazbami daně, a to odečet (propočet) k 31.12.2007 se sazbou 5% a zbytek k datu skutečného odečtu se sazbou 9%. Tj. 1 DUZP, ale 2 různá plnění. Tady se nelze vracet do roku 2007 - není s čím. Nebude Vám sedět jen propočet ZD ve snížené sazbě na 9% (letos platnou sazbou).
Se stejnou situací se můžete setkat u vyúčtování tepla, u ničeho jiného (viz doporučení na serveru cds)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
4. 2. 2008 10:26
Dobrý den
vím, že toto téma je na starších zprávách, jen se chci ujistit, že jsem vše pochopila správně.
Přišla mi faktura od vodáren, kde jsou zohledněny obě sazby DPH 5% i 9%, mám možnost buď udělat dodatečné přiznání za prosinec 2007, nebo neuplatňovat nárok na odpočet DPH.
Jenom nevím jak dlouho mám čekat s odevzdáním dodatečného přiznání, stejný problém nastane s vyúčtováním za plyn a energii, ale to přijde až někdy v březnu. Nebo mám po každé takovéto situaci dělat dodatečné přiznání?
Vedu účetnictví a jsme měsíční plátci DPH
Díky za odpověď
Olina