Bonus větší než odvod zálohy na daň

• (neregistrovaný)

4. 2. 2008 10:52

prosím o radu někoho zkušeného. Mám 2 zaměstnance, 1. odvádí zálohu 300 kč, druhému vyšel bonus 900 kč, za leden ponížím odvod zálohy o bonus, tzn. že neodvedu zálohu a ještě mi "zbyde" do dalšího měsíce "k dobru" 600 Kč. Pokud bonus zaměstnanci vyplatíme, nežádáme FÚ o vyplacení bonusu, snížíme zálohu.
    Ale co když budeme žádat FÚ o vyplacení bonusu, vím že do 20 dnů nám ji musí vyplatit, když nemáme žádné dluhy, ale v tom případě ponižuji také zálohu o bonus když žádám o vyplacení Fu nebo neponizuji - je odvod zálohy stejný at žádám o vyplacení bonusu FU nebo nežádám ? můj první případ, děkuji moc za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2008 21:38

vera (neregistrovaný)

Re: bonus větší než odvod zálohy na daň
      neodvedete žádnou daň a Fú žádáte o oněch 600

• 5. 2. 2008 7:46

jo (neregistrovaný)

už mi to začíná být trochu jasné. Tento měsíc neodvedu zálohu a požádám FÚ o vrácení 600 Kč, to už jsem pochopila, ale je také možné, že: neodvedu tento měsíc zálohu, těch 600 si ponechám a o 600 ponížím zálohu v příštím měsíci, tzn. že tento měsíc nebudu žádat na FÚ o vyplacení bonusu (abych nemusela vyplňovat tu žádost) ? Můžu si vybrat, jak to provedu ?

• 6. 2. 2008 9:04

vera (neregistrovaný)

na té žádosti je v bodě c/ částku ve výši ...ponechejte na úhradu splatných povinností daně z příjmu fyz.osob ze závislé činnosti...
      po mně chtěli vyplnit i tak, když jsem nežádalao vratku a přesouvala do dalšího měsíce

• 6. 2. 2008 9:43

jo (neregistrovaný)

tak jsem z toho zase jelen, já nepožádám a přesto musím vyplnit tu žádost ? ach jo a co když to neudělám ? má s tím prosím ještě někdo nějakou zkušenost? věro,děkuji, moc jste mi pomohla

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).