Re: Smlouva o dílo? Jaké daně prosím?
Mate mě ta výplatní listina. Nebyl to jenom přehled hodin? Když by to byla výplatní listina, jednalo by se závislou činnost.Jaký doklad jste podepisoval při přebírání peněz?Oni to měli vyplatit z pokladny nebo na účet.Nic méně,podle mne se jedná o příjmy podle § 10-ostatní příjmy.Protože nemáte ŽL nebudete vyplňovat přehledy pro OSVČ.Nemáte ani povinnost platit SP a ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 2. 2008 11:22
Dobrý den,
jsem student VŠ, v roce 2007 jsem uzavřel smouvu s spolupráci, na základě níž mi byla vyplácena odměna. Vzhledem k tomu, že na smlouvě není uvedeno, podle jakého zákona je uzavírána, nevím, zda-li se jedná o smlouvu o dílo, nebo o dohodu o provedení práce.
Žádné vyúčtování jsem nedostal, protože podle ujednání smlouvy je ...."vyplácena odměna, která není snížena o daň". Ale mám jen výplatní listiny za jednotlivé měsíce. Celkem jsem obdržel 55.500,-- Kč. Můžete mi prosím poradit, jaké daně musím zaplatit? Resp. daň z příjmu je mi jasná, po odpočtu na studenta a poplatníka asi nebude žádná, ale jedná se mi o zdravotní a sociální. A pokud budu muset platit zdr.+ soc., stačí vyplnit ty formuláře co mají OSVČ?
Tento typ smlouvy prý uzavírají s osobami vlastnícími ŽL, ale po mně ho nechtěli, jen mi na konci měsíce dali tu výplatní listinu na základě odpracovaných hodin.
Mnohokrát Vám děkuji za objasnění
Jan M.