Re: Plný invalidní důchod- lze si u něj
Nejlepší bude zeptat se na vaší správě soc. zabezpečení. Dnes jsem se dozvěděla také o případu, kdy byl přiznán ID na jeden rok a tento člověk si také nesmí nic vydělat.Odůvodněno bylo tím, že důchod byl přiznán na dobu určitou- po dobu rekonvalescence po operaci a kdyby prý vydělával, lékaři by to klasifikovali, jako že může dělat a důchod by sebrali.Tak že to závisí na důvodech přiznání ID.
Re: Plný invalidní důchod- lze si u něj
Skutečnost je taková, že jak plní tak částeční invalidní důchodci již nemají nijak omezen výdělek. Jakou práci mohou vykonávat a jak dlouho, to rozhoduje lékař. Ovšem schopnost pracovat a vydělávat skutečně pak hraje roli při rozhodování posudkové komise, zda ho invalidním nechat či ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 2. 2008 14:05
Mám plný invalidní důchod po autohavárii,čekám na další operaci odstranění šroubů, mohu se již pohybovat. Inv.důchod mi činí l0 000 což mi nestačí a chci si přivydělat,ale bylo mi řečeno,že to nelze.Jaký je správný postup podle zákona t.č. jelikož po operaci odstranění šroubů z nohou stejně plný důchod se zruší. Děkuji