Slevy na dani na děti

• (neregistrovaný)

4. 2. 2008 14:08

Dobrý den,

zaměstnanec se před lety rozvedl a nikdy neuplatňoval slevu na dani na děti, jelikož děti byly v péči jeho býv. ženy. Nyní se k němu starší dcera, která má 19 let a studuje, přestěhovala a on na ni chce uplatňovat slevu. Stačí, když doloží potvrzení o studiu a prohlášení, že žijí ve společné domácnosti? Podává si dań. přiznání.

A druhý dotaz: jiný zaměstnanec má předběžné opatření na svěření dětí do péče, jelikož jeho žena je alkoholička a dětí se zřekla a jsou v rozvodovém řízení. Děti ovšem s otcem nechtějí bydlet a od cca poloviny ledna byly umístěny v dětském domově. Zaměstnanec na děti uplatňoval slevu, ovšem předpokládám, že za leden už mu ji nedám. Jak jsem se dozvěděla, žije v domácnosti s partnerkou, která má 2 svoje děti. Na ty asi slevu uplatňovat nemůže, že? Co mi musí doložit, či jaký je v těchto případech postup? Nikdy jsem to neřešila. Předem děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2008 14:17

...) (neregistrovaný)

Re: slevy na dani na děti
      1.zjistila bych si ,zda- li slevu neuplatňuje manželka.Dříve bylo potřeba doložit potvrzení druhého,že si neuplatňuje.

2. nárok na slevu mají rodiče, pěstouni,osvojitelé ... je to tam přasně vypsáno
      řeší to §35c zákona o dnai z příjmu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).