Větší čistá než hrubá mzda?

• (neregistrovaný)

4. 2. 2008 14:42

Dobrý den,
    prosím Vás nějak už mi to leze na mozek.... mám z-ce na půl úvazku - HM 4000,- ale po slevě na sebe a 2 děti mi vychází, že mu zaplatíme 4740,- ... je to normální? fu mu jen tak dá peníze?
    děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2008 14:52

Renata (neregistrovaný)

Re: větší čistá než hrubá mzda?
      Tak teď mě to trochu zmátlo, ale mně vyšlo, že by jste mu měli dát 5.280,- pokud tam třeba nemáte ještě srážku na příspěvek na obědy, nebo něco podobného, ale ano, jinak je to takhle možné a je to tak.

• 4. 2. 2008 15:21

S.H. (neregistrovaný)

Dobrý den,
      mě vyšlo, že jeho čistá mzda bude 3500, neboť od slevy sice odečteme daň, která je nižší než sleva, ale nemůžeme přičítat zbytek slevy to znamená že zaměstnanec dostane 0 kč daň po slevě.

• 4. 2. 2008 15:29

J (neregistrovaný)

Jestli se jedná o zaměstnance, za kterého je plátcem ZP stát- ČM 5.280,- jestli musíte doplácet ZP do minima ČM 4.740,- nevím co je váš případ

• 4. 2. 2008 15:33

Renata (neregistrovaný)

Proč by si nemohl uplatnit daňové zvýhodnění na děti? Slevy nepřičítám, ale děti vyplácím v bonusu a podmínky poloviny minimální mzdy splňuje, pokud se mu nepokrátí nemocenskou, OČR, kdy by měl nižší mzdu než 4000, potom děti uplatnit nemůže, ale jinak si myslím, že by měl být bonus vyplacen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).