DPH dovoz vývoz

• (neregistrovaný)

4. 2. 2008 16:37

Zdravím, není tu někdo kdo účtuje přepravní firmu? Moc bych to potřebovala. Už v tom začínám mít zmatek . Teď mám např. FD od českého plátce- služba odvezli kontejner do pžístavu v Hanburku. Takové fa také vystavujeme. Je to osvobozeno dle § 69 - ale jak to účtuji opačně?
    Kdyby měl někdo nějaký mustr to by mi moc pomohlo. Mám sice publikaci, ale potíže mi dělají řádky DPH a kdy účtuji Rev.ch. + - ?

Moc moc děkuji za dopověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2008 8:40

Barbara (neregistrovaný)

Re: DPH dovoz vývoz
      --
      Sice nejsem z přepravní firmy, ale co jsem vysledovala :-)
      1. Opačně - Hamburg-ČR to můžete mít jako přepravu při dovozu, pokud tato přeprava s nějakým dovozem souvisí - což můžete doložit přepr. dokladem nebo smlouvou.
      2. Hamburg - ČR - jestli jste myslela prázdnou jízdu vozidla, které dovezlo kontejner do Hamburgu zpět do ČR - domnívám se, že jestliže si u Vás odběratel objednal přepravu ČR-Hamburg, zahrnete si cestu zpět do ceny za přepravu tam a na faktuře ji nemusíte uvádět - je to dle mého názoru Váš vedlejší náklad spojený s touto službou.
      3. Hamburg - ČR - taky můžete fakturovat jako přepravu mezi čl. státy, pokud nemáte doloženo že se jedná o přepravu při dovozu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).