Re: DPH dovoz vývoz
--
Sice nejsem z přepravní firmy, ale co jsem vysledovala :-)
1. Opačně - Hamburg-ČR to můžete mít jako přepravu při dovozu, pokud tato přeprava s nějakým dovozem souvisí - což můžete doložit přepr. dokladem nebo smlouvou.
2. Hamburg - ČR - jestli jste myslela prázdnou jízdu vozidla, které dovezlo kontejner do Hamburgu zpět do ČR - domnívám se, že jestliže si u Vás odběratel objednal přepravu ČR-Hamburg, zahrnete si cestu zpět do ceny za přepravu tam a na faktuře ji nemusíte uvádět - je to dle mého názoru Váš vedlejší náklad spojený s touto službou.
3. Hamburg - ČR - taky můžete fakturovat jako přepravu mezi čl. státy, pokud nemáte doloženo že se jedná o přepravu při dovozu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 2. 2008 16:37
Zdravím, není tu někdo kdo účtuje přepravní firmu? Moc bych to potřebovala. Už v tom začínám mít zmatek . Teď mám např. FD od českého plátce- služba odvezli kontejner do pžístavu v Hanburku. Takové fa také vystavujeme. Je to osvobozeno dle § 69 - ale jak to účtuji opačně?
Kdyby měl někdo nějaký mustr to by mi moc pomohlo. Mám sice publikaci, ale potíže mi dělají řádky DPH a kdy účtuji Rev.ch. + - ?
Moc moc děkuji za dopověď