Re: Přiznání daně z převodu nemovitosti
A Vy podáváte dodatečné přiznání?
No v podstatě řádné,i když jsme si spletli tak 1.měsíc od zapsání do katastru :( Moje rodiče prodali dům,jenže to bylo komplikované v tom,že tak 5let po odhadu a několika nových dodatcích ke kupním smlouvám dostali od kupujících peníze a až v loni 10/07 se to přepsalo v katastru a teď mě mamka (původní majitelka) požádala o vypracování Přiznání. A tohle je pro mě úplně nový doklad.
No, potom nevím, co tím myslíte příloha č. 2, našla jsem jen jednu a ta se týká dodatečného přiznání. Pokud to přižnáte jako řádné přiznání, potom: za prvé podáváte pozdě, daň je povinnost zaplatit a odvést do 3 měsíců po zapsání do katastru nemovitostí, teda od následujícího měsíce Váš případ: 10/07 v katastrü, do 31.1.2008 mělo být podáno a zaplaceno. A za druhé znalecký posudek starý pět let je určitě starý, nevím přesně jak má být starý, ani to nemůžu najít, myslím, že půl roku? Ale tím si nejsem jistá. A ještě další věc, pokud prodali, potom si dělá sama přiznání a musí rozdíl zdanit, to jen pro okraj.
Vyřizuji to za rodiče,ale samozřejmě jen připravuji,takže všude budou podepsáni oni. Dávám jim dohromdy veškeré podklady k tomu. Aktualizace posudku - stačí tedy zajít za tím,kdo tenkrát ten posudek sepisoval,ať přepíše starý list na nový?? Kolik to tak může stát, z toho mám hrůzu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 2. 2008 22:35
Prosím o radu při vyplnění (jedná se o prodej nemovitosti).
Příloha č.2 - údaje o nemovitostech. Co sem napsat nebo jak formulovat? Stačí napsat,že se jedná o nemovitost + cena,za kterou byla nemovitost prodána?? děkuji