Re: Stravné-zahraniční pracovní cesta??
>>Jaký kurz použiju při vyplacení stravného při
>>zahraniční pracovní cestě, když nebyla vyplacena
>>žádná
>>záloha??
>>Budu počítat denním kurzem ČNB v den vyplacení
>>zahraničního stravného??
>>Je to tak správně??
>>Díky za radu
>
Dle §184 ZP(myslím) nebyla-li vyplacena záloha, pracujete s kurzem platným v den nástupu zahraniční pracovní cesty
>Ano, použijete kurz ČNB dle dle vyplacení.
Jenže já mám několik pracovních cest za měsíc, jedná se o řidiče, a stravné vyplácíme až za celý skončený měsíc najednou.
Tak co v tomto případě mám použít za kurz???
Já mám stejný problém a také si nejsem jistá,že ho řeším správně. Mám popsáno ve vnitřní směrnici, že řidiči mají zálohu - formou platebních karet a vyúčtování se provádí k poslednímu dni v měsíci kurzem ČNB střed. Zatím jsem s tím neměla problém. Nedovedu si představit jak bychom počítali cestovné pro řidiče, kteří jsou vlastně neustále na pracovní cestě, jak rozlišit začátek a konec, a jak to vyřešit při větším počtu řidičů.
Bohužel legislativa ohledně používaných kurzů při cestovních náhradách nám přidělává dost práce. Můžu Vás ale ujistit, že jsem se setkala i s používáním účetního (třeba čtvrtletního) kurzu. Principielně by mělo jít o to, aby se kurz co nejvíce přiblížil skutečnému kurzu v době cesty. Ale nám to komplikuje při častějších cestách život.Nevím, jak by FÚ pohlížel na vnitřní stanovení třeba měsíčního kurzu pro cestovní náhrady. Podle mě je opravdu nejschůdnější ta záloha na začátku měsíce. (stydím se, ale i ta "jako").
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2008 9:36
Jaký kurz použiju při vyplacení stravného při zahraniční pracovní cestě, když nebyla vyplacena žádná záloha??
Budu počítat denním kurzem ČNB v den vyplacení zahraničního stravného??
Je to tak správně??
Díky za radu