Potvrzení o daňovém domicilu

• (neregistrovaný)

5. 2. 2008 10:14

Dobrý den, chci se zeptat, jestli potřebuji toto potvrzení, když jsem Slovenským občanem , ale už 10 let mám trvalý pobyt v ČR a pět let pracuji u stejné firmy?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2008 11:00

Lucie (neregistrovaný)

Re: potvrzení o daňovém domicilu
      Pokud máte trvalý pobyt v ČR, tak domicil nepotřebujete. Jste daňovým rezidentem v ČR.

• 5. 2. 2008 15:18

Eva Dvorská (neregistrovaný)

předala jsem tuto informaci na účtárnu a dostala jsem tuto odpověď
      Je mi,líto, ale ani finanční úřady nejsou v této věci za jedno. Ten „náš“ vyžaduje domicil, trvalý pobyt mu nestačí. A pro mě je opravdu nejdůležitější názor kontrolního orgánu. Nezlobte se proto na mě, ale slevu Vám v tomto případě nedám

• 5. 2. 2008 15:28

Laďa (neregistrovaný)

Obraťte se ze stížností na FÚ, oni musí závazně rozhodnout, jak má mzdová účetní postupovat.
      Zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků
      § 51 Stížnost
      (1) Má-li poplatník pochyby o správnosti sražené daně, požádá plátce daně ve lhůtě šedesáti dnů ode dne, kdy ke srážce došlo, o vysvětlení. V žádosti uvede důvody svědčící pro jeho pochybnosti.
      (2) Plátce daně je povinen sdělit poplatníkovi požadované údaje do třiceti dnů ode dne, kdy žádost obdržel, a v téže lhůtě případnou chybu opravit.
      (3) Nesouhlasí-li poplatník s postupem plátce daně, může podat stížnost na postup plátce daně správci daně, v jehož obvodu má plátce daně sídlo nebo bydliště, a to do třiceti dnů ode dne, kdy poplatník obdržel sdělení plátce daně.
      (4) Správce daně o stížnosti rozhodne a rozhodnutí doručí poplatníkovi i plátci daně. Výrok rozhodnutí musí být odůvodněn.
      (5) Proti tomuto rozhodnutí se může odvolat poplatník i plátce daně ve lhůtě třiceti dnů ode dne jeho doručení.

Pozn. poplatník je zaměstnanec, plátce je zaměstnavatel (mzdová účetní)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).