Re: vyběrove řizeni
Na co je internet? Stačí zadat a číst, jenže tady je to jednodušší, ať se postará jinej, že jo?
Metoda Assessment Centre (dále AC) neboli hodnotící středisko je užívána jako oblíbená metoda výběru. Předností metody AC ve srovnání s jinými metodami výběru je její objektivita a citlivost v rozpoznávání úrovně potřebných dovedností u kandidátů, kteří na první pohled mají podobné předpoklady. Podstatou AC je plnění individuálních a skupinových úloh, které se co nejvíce blíží skutečnosti odpovídající pracovnímu místu a součástí bývá i vystavení určitému stresu. Jejich obsah je navržen tak, aby umožnily projev a uplatnění schopností a dovedností, které jsou předpokladem pro úspěšný výkon obsazované pozice. Umožňuje porovnávat výkony a chování vybraných uchazečů, kteří na jednom místě plní stejné úkoly. Jako zdroj dalších informací se užívají testy osobnosti a odborné testy.
Kdo se Assessment Centre účastní?
Během jednoho AC je zpravidla posuzováno 5–12 uchazečů o pozici a jejich počtu je přizpůsoben tým hodnotitelů. Velké společnosti si nechávají AC organizovat konzultantskými firmami. V týmu hodnotitelů bývají kromě konzultantů poradenské firmy přítomni zástupci oddělení HR firmy pořádající AC a budoucí spolupracovníci (nejčastěji nadřízení). Často bývá v týmu i psycholog.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2008 10:46
Chtěl jsem se zeptat. Jdu na vyběrove řizeni a bylo mi sděleno ,že tam bude zařazeno psychodiagnostické testování nebo kompletní "assessment centre".
Vubec netušim co to znamena,mužete mi to někdo vysvětlit? Děkuji David