Vyběrove řizeni

• (neregistrovaný)

5. 2. 2008 10:46

Chtěl jsem se zeptat. Jdu na vyběrove řizeni a bylo mi sděleno ,že tam bude zařazeno psychodiagnostické testování nebo kompletní "assessment centre".
    Vubec netušim co to znamena,mužete mi to někdo vysvětlit? Děkuji David

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2008 11:19

pája (neregistrovaný)

Re: vyběrove řizeni
      Na co je internet? Stačí zadat a číst, jenže tady je to jednodušší, ať se postará jinej, že jo?
      Metoda Assessment Centre (dále AC) neboli hodnotící středisko je užívána jako oblíbená metoda výběru. Předností metody AC ve srovnání s jinými metodami výběru je její objektivita a citlivost v rozpoznávání úrovně potřebných dovedností u kandidátů, kteří na první pohled mají podobné předpoklady. Podstatou AC je plnění individuálních a skupinových úloh, které se co nejvíce blíží skutečnosti odpovídající pracovnímu místu a součástí bývá i vystavení určitému stresu. Jejich obsah je navržen tak, aby umožnily projev a uplatnění schopností a dovedností, které jsou předpokladem pro úspěšný výkon obsazované pozice. Umožňuje porovnávat výkony a chování vybraných uchazečů, kteří na jednom místě plní stejné úkoly. Jako zdroj dalších informací se užívají testy osobnosti a odborné testy.

Kdo se Assessment Centre účastní?
      Během jednoho AC je zpravidla posuzováno 5–12 uchazečů o pozici a jejich počtu je přizpůsoben tým hodnotitelů. Velké společnosti si nechávají AC organizovat konzultantskými firmami. V týmu hodnotitelů bývají kromě konzultantů poradenské firmy přítomni zástupci oddělení HR firmy pořádající AC a budoucí spolupracovníci (nejčastěji nadřízení). Často bývá v týmu i psycholog.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).