Re: výpočet lednových mezd - mzdovky
1/ Má správně - nepodepsal příjem do 5000, je 15 % srážková daň.
2/ první zaměstnanec dostal bonus na dítě- v pořádku, druhý neměl žádnou daň´,protože měl vypočtenou daň menší než slevu na osobu.
3/ že si polepšil o 400 se Vám zdá zanedbatelné ? mě ne.
Re: výpočet lednových mezd - mzdovky
Jestli jste FO, která má zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2008 13:46
Dobrý den,
teď jsem počítala v mém SW mzdy a měla bych na Vás 2 dotazy:
1) zaměstnanec, HPP, odpracoval v lednu pouze 2.1., pak ukončil pracovní poměr ve zkušební době, na rok 2008 nepodepsal prohlášení. Jelikož měl za ten jeden den btto cca 1400 Kč, tak se mi z toho automaticky vypočítala srážková daň? Je to dobře nebo by to měla být spíš zálohová daň?
2) U 2 zaměstnanců jsem se při výpočtu daně dostala do minusu. Jeden měl navíc bonus na dítě (a odvod daně činil -340 Kč), těchto 340 Kč dostal navíc k výplatě. Druhý zaměstnanec uplatňuje jen slevu na poplatníka a odvod daně mi vyšel 0 (záloha na dań 1900 minus sleva na poplatníka).... Ale jemu už se rozdíl 170 Kč neprojevil ve výplatě. Je to správně? Nějak se mi nezdá, že tento zaměstnanec s btto 9.650 si od ledna přilepší jen částkou cca 400 Kč?...