Výpočet lednových mezd - mzdovky

• (neregistrovaný)

5. 2. 2008 13:46

Dobrý den,

teď jsem počítala v mém SW mzdy a měla bych na Vás 2 dotazy:
    1) zaměstnanec, HPP, odpracoval v lednu pouze 2.1., pak ukončil pracovní poměr ve zkušební době, na rok 2008 nepodepsal prohlášení. Jelikož měl za ten jeden den btto cca 1400 Kč, tak se mi z toho automaticky vypočítala srážková daň? Je to dobře nebo by to měla být spíš zálohová daň?

2) U 2 zaměstnanců jsem se při výpočtu daně dostala do minusu. Jeden měl navíc bonus na dítě (a odvod daně činil -340 Kč), těchto 340 Kč dostal navíc k výplatě. Druhý zaměstnanec uplatňuje jen slevu na poplatníka a odvod daně mi vyšel 0 (záloha na dań 1900 minus sleva na poplatníka).... Ale jemu už se rozdíl 170 Kč neprojevil ve výplatě. Je to správně? Nějak se mi nezdá, že tento zaměstnanec s btto 9.650 si od ledna přilepší jen částkou cca 400 Kč?...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2008 14:09

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: výpočet lednových mezd - mzdovky
      1/ Má správně - nepodepsal příjem do 5000, je 15 % srážková daň.
      2/ první zaměstnanec dostal bonus na dítě- v pořádku, druhý neměl žádnou daň´,protože měl vypočtenou daň menší než slevu na osobu.
      3/ že si polepšil o 400 se Vám zdá zanedbatelné ? mě ne.

• 5. 2. 2008 14:59

Vanda (neregistrovaný)

Děkuji za informaci, už jsem to pochopila. Tadu tu srážkovou daň musím zaplatit na Fú na účet "srážková daň FO"...

• 5. 2. 2008 15:52

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jestli jste FO, která má zaměstnance.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).