Dobrý den,
v tomto případě prosím vyplňte daňové přiznání s uvedením příjmů ze závislé činnosti (§ 6 zákona o daních z příjmů) a příjmů z podnikání (§ 7). Příjmy ze závislé činnosti uvedete podle tzv. potvrzení o zdanitelných příjmech, které Vám na základě Vaší žádosti vystaví zaměstnavatel. Toto potvrzení současně tvoří povinnou přílohu k daňovému přiznání.
Samotný přeplatek se v daňovém přiznání vyplňuje na řádku č. 91, údaje pro vrácení přeplatku prosím vyplňte na straně 4 daňového přiznání ve spodní části.
Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 2. 2011 14:13
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jakým způsobem mám postupovat při vyplňování daňového přiznání, když v roce 2010 jsem 9 měsíců byl jako zaměstnanec a poslední 3 měsíce jako OSVČ. Jde mi o daňový přeplatek, za období, kdy jsem byl vedený jako zaměstnanec.
Co potřebuji od zaměstnavatele za potvrzení a kam tento přeplatek na DP vyplním.
Děkuji za odpověď