Re: Dodatečné podepsání prohlášení popl.
Děkuji za odpověď, asi se na ně vykašlu... řeknu, že to nejde. Uvidím, jak moc se budou o peníze "hlásit", ale zatím mi žádné prohlášení poplatníka podepsané dodatečně na stole nepřistálo a po 14.2. řeknu, že už je pozdě. Měli se o to hlásit dřív v průběhu roku!!! Tahle práce mě naučí nevyhovět hned každému :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2008 16:00
Dobrý den, jsem mzdová účetní bez velkých praktických zkušeností, a řeším teď jak jsem zjistila hodně zapeklitou věc: Několik zaměstnanců na DPP – důchodců – kteří měli bez podepsaného prohlášení daněné příjmy do 5 tis. 15% srážkovou daní, zjistili, že mohli mít příjmy daněné 12% zálohovou daní, tak chtějí dodatečně podepsat Prohlášení poplatníka!!! Zjistila jsem, že je s tím hrozně moc starostí a napadlo mě, zda se to nedá vyřešit klasicky jako oprava zdanění. Díky tomu, že si zaměstnance sama nezadávám do systému, tak vcelku běžně opravuji zdanění v následujících měsících tak, že změním daňový základ (např. plus daň. základ pro zálohovou daň a minus daň. základ pro srážkovou daň, popř. ještě upravím daň). Myslíte si, že by byla velká chyba to takto „narovnat“ i v dalším roce? Asi to není postup až tak úplný správný, ale jestli by se to dalo takto operativně vyřešit, jak moc by po tom FÚ šel…. Je to asi u 3-4 osob, jedná se u každé cca o 120,- Kč ročně (jako důchodci neměli v r. 2007 nárok na slevu na dani). Děkuji předem moc za odpovědi zkušených (klidně i méně zkušených) :-)