Dodatečné podepsání prohlášení popl.

• (neregistrovaný)

5. 2. 2008 16:00

Dobrý den, jsem mzdová účetní bez velkých praktických zkušeností, a řeším teď jak jsem zjistila hodně zapeklitou věc: Několik zaměstnanců na DPP – důchodců – kteří měli bez podepsaného prohlášení daněné příjmy do 5 tis. 15% srážkovou daní, zjistili, že mohli mít příjmy daněné 12% zálohovou daní, tak chtějí dodatečně podepsat Prohlášení poplatníka!!! Zjistila jsem, že je s tím hrozně moc starostí a napadlo mě, zda se to nedá vyřešit klasicky jako oprava zdanění. Díky tomu, že si zaměstnance sama nezadávám do systému, tak vcelku běžně opravuji zdanění v následujících měsících tak, že změním daňový základ (např. plus daň. základ pro zálohovou daň a minus daň. základ pro srážkovou daň, popř. ještě upravím daň). Myslíte si, že by byla velká chyba to takto „narovnat“ i v dalším roce? Asi to není postup až tak úplný správný, ale jestli by se to dalo takto operativně vyřešit, jak moc by po tom FÚ šel…. Je to asi u 3-4 osob, jedná se u každé cca o 120,- Kč ročně (jako důchodci neměli v r. 2007 nárok na slevu na dani). Děkuji předem moc za odpovědi zkušených (klidně i méně zkušených) :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).