Re: zaúčtování kauce - prosííím!
časem na ni uvalí fú DPH ,takže ... asi bude stejně daňově.
nemám! Zaplatili jsme kauci za stroj, tak je to jen na výpise z banky. Tam jsem to zaúčtovala jako nedaňový výdej a teď nám část kauce vrátili, tak to zase musím dát jako nedaň. příjem? Tak to mám ještě napsat do ostatních pohledávek? Děkuju moc za radu :-)
Pokud je v nájemní smlouvě dohodnuto, že nájemce složí kauce v určité výši a pronajímatel bude z této kauce hradit například nezaplacené nájemné nebo náklady na odstranění škody na pronajatém majetku zaviněné nájemce a po ukončení nájmu pronajímatel tuto kauci vrátí nájemci (v plné výši nebo její zůstatek) je složená kauce na straně nájemce nedaňovým výdajem. Daňovým výdajem se kauce stane až v případě, kdy ji pronajímatel použije na úhradu škody nebo dlužného nájmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
5. 2. 2008 18:52
Prosím, dočetla jsem se tu, že kauce by se měla zaúčtovat daňově...je to pravda? Vždyť kauce je něco podobnýho jako záloha, ne!? Děkuji.