Re: výpověď?
jak je možný ,že jste stále v pp? Podepisoval jste dodatek ?Platí za vás Zp Sp Daň,?
okamžitým zrušením ,výpovědí ,dohodou.
Zaměstnavatel vám ji může dát (tu dvouměsíční výpovědní dobu,když nmikoho jiného nemá).Nicméně vy nemusíte nastoupit,ale v tom případě vám může nechat nahradit ztrátu.
>>Zdravím, mám sepsanou smlouvu na dobu určitou - 3
>>měsíce bez zkušební doby. Tyto 3 měsíce skončily asi
>>před
>>půl rokem a nemám sepsanou jakoukoliv další smlouvu.
>>Teď potřebuji co nejrychleji pracovní poměr ukončit,
>>jak je to možné? Může po mě zaměstnavatel chtít
>>výpověď
>>s dvouměsíční výpovědní lhůtou?
>>
>>Díky za odpovědi, Michal
>jak je možný ,že jste stále v pp? Podepisoval jste
>dodatek ?Platí za vás Zp Sp Daň,?
>okamžitým zrušením ,výpovědí ,dohodou.
>Zaměstnavatel vám ji může dát (tu dvouměsíční
>výpovědní dobu,když nmikoho jiného nemá).Nicméně vy nemusíte
>nastoupit,ale v tom případě vám může nechat nahradit
>ztrátu.
co jsem se teď dočetl všude možně na internetu, taková smlouva se prodlužuje automaticky na dobu neurčitou - jestli jsem to dobře pochopil? Nic dalšího jsem nepodepisoval, mzdu, pojištění i daně platí.. V tomto případě by mě tedy mohli 2 měsíce držet, že?
A co když by pro vás neměl práci po 3 měsících Bude nucen vám vyplatit odstupné,když máte sjednán pp na dobu určitou?
projděte si hlavně ZP §48 - 51 - řeší výpovědi.
Pokud zaměstnanec po skončení doby určité dále pracuje s vědomím zaměstnavatele, mění se pracovní poměr automaticky na dobu neurčitou a přesně to se stalo u Vašeho prac. poměru. Takže pokud se se zaměstnavatelem nedohodnete na ukončení k nějakému datu, nezbude Vám, než dát výpověď a dodržet 2 měsíce výpovědní doby. Zajděte za ním a zkuste se dohodnout. Pokud se na nějakém datu skončení dohodnete, dohodu sepište, oba stvrďte svými podpisy a 1x si necháte Vy, 1x zaměstnavatel. Prac. poměr pak skončí dohodnutým dnem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2008 19:44
Zdravím, mám sepsanou smlouvu na dobu určitou - 3 měsíce bez zkušební doby. Tyto 3 měsíce skončily asi před půl rokem a nemám sepsanou jakoukoliv další smlouvu. Teď potřebuji co nejrychleji pracovní poměr ukončit, jak je to možné? Může po mě zaměstnavatel chtít výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou?
Díky za odpovědi, Michal