Úroky ze stavebního spoření

• (neregistrovaný)

6. 2. 2008 9:50

Dobrý den, chci se přesvědčit, jestli správně odečítám úroky ze stav. spoření. Zaměstnanec mi předložil potvrzení o výši zaplacených úroků. Jako majitelka účtu je na potvrzení uvedena jeho manželka. Jako účastníci smlouvy jsou však uvedeni oba manželé. Myslím, že odpočet úroků můžu provést u zaměstnance v plné výši. Je to tak správně? Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2008 11:10

mzdová účetní (neregistrovaný)

Re: úroky ze stavebního spoření
      Děkuji Vám za odpověď. V souvislosti s tím mne napadá otázka , zda mohu uplatnit odpočet úroků ze st. spoření, když majitelem účtu je švagr. Ale účastníky jsou on, jeho manželka, já a manžel.Platby jsou prováděny z našeho účtu a jsme účastníky , tak bych řekla, že úroky můžeme odečítat my. Účetní mi vloni tvrdila, že ne. Musela bych asi doložit nějaké prohlášení, že odpočet neuplatňuje švagr.

• 6. 2. 2008 12:59

Renata (neregistrovaný)

Úroky může uplatnit kdokoli z Vás, kdo je napsaný ve smlouvě, dokonce můžete si je rozdělit na čtvrtiny a uplatnit každý něco. Pak možná by bylo na místě mít od nich potvrzení, že si neuplatňují úroky oni.

• 6. 2. 2008 14:18

Martina (neregistrovaný)

Poplatník si ručí za to, co prohlásí v Prohlášení. Na zadní straně potvrzuje pravdivost a úplnost údajů. Osoby, které by uplatňovaly rovným dílem, musí uvést do oddílu III. Odpovědnost je přenesena na poplatníka. Ovšem pokud způsobí zaměstnanec nedoplatek, tak čeká oprava a vybrání stejně vás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).