Re: výdaje %
Přerušení živnosti nemá vliv na možnost uplatnění výdajů procentem z příjmů, můžete si je uplatnit.
Pokud máte ŽL na malířství, lakýrnictví a natěračství, tak si uplatníte výdaje ve výši 60% příjmů.
Dokončovací stavební práce je jiná živnost, která už ale není řemeslná a u těchto prací lze uplatnit pouze 50%.
Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že mám fakturovanou práci tak půl na půl tak bych si radši uplatnil 50%. A ještě se zeptám, to že si můžu dát soc. a zdrav. do nákladů vím, ale jak je to potom na přehledech SP a ZP. Tam si uplatním jak těch 50% nákladů + zaplacené zálohy? Prostě aby mi vyšel zisk stejně jako na DPFO? Děkuji
Ano, zaplacené zálohy budou výdajem i v přehledech, zisk Vám vyjde stejně, jako v daňovém přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
6. 2. 2008 12:08
Dobrý den, měl bych dotaz zda můžu uplatnit výdaje %. Živnost mám na malířské, natěračské a dokončovací práce. Začal jsem podnikat 1.4.2007 a 5.12.2007 živnost přerušena. A teď nevím zda je možné si uplatnit výdaje %, když byla živnost přerušena. Prosím o radu. A zda si budu moci uplatnit tak ve výši 60%?
Předem děkuji za odpověď