Srážky ze mzdy

• (neregistrovaný)

6. 2. 2008 12:53

Dobrý den. Přišla exekuce na mzdu zaměstnance. Žije s přítelkyní ale mají každý jiné trvalé bydliště, nejsou manželé a mají spolu syna.
    Mohu počítat jeho přítelkyni jako vyživovanou osobu pro výpočet částky kterou srazím ze mzdy?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2008 13:09

zuzi (neregistrovaný)

Re: Srážky ze mzdy
      Ne není vyživovanou osobou pokud spolu alespoň nebydlí (a to nemůžou prokázat, protože mají každý jiné trvalé bydliště). Pokud spolu ale bydlí a zatím si nezměnili adresy na občance tak bych byla možná hodná a nechala si napsat od obou že spolu žijí ve společné domácnosti a potom bych s ní jako s vyživovanou osobou počítala.

• 6. 2. 2008 14:22

Vladana (neregistrovaný)

Myslím ,že to byste udělala chybu, protože ve znění zákona je manželka! Já bych přítelkyni byť ve společné domácnosti neuznala.

• 6. 2. 2008 14:23

Líba (neregistrovaný)

Vy nemůžete být hodná, protože byste strhávala méně, než stanoví zákon a klidně byste si to mohla zaplatit. K přítelkyni nemá žádnou vyživovací povinnost, tu má pouze k dítěti.

• 6. 2. 2008 14:53

Jiřina (neregistrovaný)

Děkuji. Také jsem četla v zákoně jen o manželce ale váhala jsem, protože žijí ve spol. domácnosti. Takže přítelkyni nepočítat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).