Vyplnění Potvrzení o zdan.příjmech

• (neregistrovaný)

6. 2. 2008 13:37

Dobrý den,
    trošku si nevím rady s vyplněním Potvrzení o zdan.příjmech a to ohledně následujících kolonek:
    Poplatník podepsal prohlášení za následující období...pokud nastoupí v červnu, chápu, že vyplním za měsíce 6-12, ale pokud nastoupí na začátku roku a podepisuje na celý rok a v průběhu roku odejde, je v pořádku, když pak vyplním do Potvrzení celý rok a pak měsíce rozliším až v kolonce Zúčtování v měsících?
    A pak ještě jeden dotaz. Pokud nastoupí v půlce měsíce a slevu na poplatníka uplatní u minulého zaměstnavatele, může za ten měsíc podepsat prohlášení? Vím, že slevu můžu uplatnit až v tom dalším.
    Jak se to v tomto případě projeví na Potvrzení o zdan.příjmech? Podepsané prohlášení bude mít už za tu půlku měsíce, kdy nastoupil a zůčtování taky včetně poloviny měsíce nebo tam napíšu až od měsíce dalšího?
    Omlouvám se, pokud je to napsáno moc zmateně, ale nevím, jak tam dostatečně rozliším těch 600Kč, které neuplatnil v daném měsíci u nás, ale u bývalého zaměstnavatele.
    Děkuju moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2008 14:02

Dana (neregistrovaný)

Re: Vyplnění Potvrzení o zdan.příjmech
      Když odejde v průběhu roku, tak má podepsáno prohlášení jenom do posledního měsíce u vás. Přece když u vás nepracuje, tak nemá podepsané prohlášení. To už může podepsat u nového zaměstnavatele. Do hlavičky se píše podepsal prohlášení na zdaňovací období 2007 na tyto měsíce 1-6. U nového zaměstnavatele bude mít podepsáno prohlášení 7-12.
      Pokud nastoupí v průběhu měsíce, budete psát podepsáno prohlášení od měsíce, ve kterém uplatňoval slevu na dani.

• 6. 2. 2008 14:21

Eva (neregistrovaný)

Re: Vyplnění Potvrzení o zdan.příjmech
      Děkuji Vám za odpověď. Ještě jsem zmatená z toho, když nebude mít podepsané prohlášení zbytek měsíce ve kterém nastoupil, tak se mu daň daní 20%, popřípadě 15% srážkovou, pokud nepřesáhne 5tis.Kč? Protože takhle mi to počítá mzdový program, pokud nemá zatržené podepsané prohlášení k dani. Myslela jsem, že se prohlášení k dani automaticky zatrhává, akorát se daný měsíc neuplatňuje sleva na poplatníka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).