Dobrý den,
daňové přiznání podat nemusíte, pokud jste neměla další příjmy (než příjmy ze závislé činnosti - zaměstnání) přesahující částku 6 000,- Kč.
V tomto případě tedy není stanovena povinnost daňové přiznání podat, ale samozřejmě máte možnost jej podat, popř. požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování. Daňové zvýhodnění na dítě můžete uplatnit také, přičemž pokud byste uplatňovala daňový bonus (daňové zvýhodnění by bylo vyšší než daňová povinnost), musíte splnit podmínku minimální výše příjmu alespoň ve výši 48 000,- Kč ročně.
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2011 12:05
Dobrý den, od ledna do března 2010 jsem byla zaměstnaná. Koncem března jsem dostala výpověď z důvodu snižovaní stavů, v té době jsem otěhotněla a nastopila na rizikové těhotenství - nemocenskou. Od září jsem nastoupila na mateřskou. Musím podávat daňové přiznání? A pokud ano, můžu si odečíst slevu na dítě? Děkuji za odpověď.