Re: Daň zaplacená na jiný účet
Pokud zaměstnanec nepodepíše prohlášení a mzda je vyšší než 5000,- daníte daní zálohovou. Tedy to máte v pořádku.
Sraženou daň jste odvedl na špatný účet, tedy požádáte finanční úřad o převedení na správný účet (713).
Nerozumím pouze poslední větě v souvislosti s předchozím textem. Píšete, že jejich příjem byl vyšší než 5000,- a zároveň že šlo o dohody do 5000,-. Tak se rozhodněte, co opravdu platí:))
(Protože pak by to bylo trochu jinak.)
Pokud ti lidé měli souběžně ještě jiný pracovní poměr a vy jste jim srazil daň zálohovou, měl byste jim vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech a oni musí podat DP.
No právě,danil jsem úplně špatně, a téď z toho chci nějak nenápadně vybruslit...ty dohody do 5000 byly už někdy dřív, ta informace se nevztahuje k té špatně odvedené dani, já jen, že jsem míval kdysi pouze tyhle dohody do 5000, tak jsem automaticky poslal daň na účet srážkové daně....te´d je to nad 5000 a já nechci na sebe upozornit FÚ,že bych žádal o převod na jinou daň...to už bych musel dávat i hlášení o počtu zaměstnanců atd. Co to nechat tak jak to je a nedělat nic ?
To není zrovna nejchytřejší nápad. Pokud jste daň odvedl na účet srážkové daně, stejně musíte provést vyúčtování. Prostě financové dostali platbu, budou chtít vidět vyúčtování. Před tím neprchnete. Takže napište dopis, že jste omylem zaslal daň zálohovou na chybné číslo účtu, požádejte o převedení na správný účet a do 22.2. podejte vyúčtování této daně.
Nesplnil jste své povinosti:)) Měl jste odvést daň zálohovou, při nepodepsaném prohlášení ve výši 20% , tu daň jste měl odvést na správný účet a navíc ji musíte do 22.2. vyúčtovat.
Tak nekombinujte a opravte to, jinak si zaděláváte na malér:))
Nedávno jsem měla klienta se zaměstnanci na HDP a DDP na kontrole na FÚ - daň ze závislé činnosti. Docela v tom ryli, tak se nespoléhejte, že na vás třeba nedojde. Může, nemusí............
Tak asi mám jediné řešeníí...rozepsat ty peníze na tolik lidí, abych jim jakoby vyplatil v těch měsících, kdy pracovali, maximálně 5000,-, aby se ta daň dala správně považovat za srážkovou daň a dopočítat k této odvedené dani správné základy...Souhlasíte, že takhle by to šlo, abych na sebe neupozorňoval ?
>>>>To není zrovna nejchytřejší nápad. Pokud jste daň
>>>>odvedl na účet srážkové daně, stejně musíte provést
>>>>vyúčtování. Prostě financové dostali platbu, budou
>>>>chtít
>>>>vidět vyúčtování. Před tím neprchnete. Takže napište
>>>>dopis, že jste omylem zaslal daň zálohovou na chybné
>>>>číslo
>>>>účtu, požádejte o převedení na správný účet a do
>>>>22.2.
>>>>podejte vyúčtování této daně.
>>>Vyúčtování jsem provedl...ale vyúčtování srážkové
>>>daně
>>>a ne zálohové....vlastně jsem udělal všechno, splnil
>>>si svoje povinnosti, ale daň měla být na jiném účtu a
>>>asi i v jiné částce...
>>*********
>>Nesplnil jste své povinosti:)) Měl jste odvést daň
>>zálohovou, při nepodepsaném prohlášení ve výši 20% ,
>>tu
>>daň jste měl odvést na správný účet a navíc ji musíte
>>do 22.2. vyúčtovat.
>>Tak nekombinujte a opravte to, jinak si zaděláváte na
>>malér:))
>>Nedávno jsem měla klienta se zaměstnanci na HDP a DDP
>>na kontrole na FÚ - daň ze závislé činnosti. Docela v
>>tom ryli, tak se nespoléhejte, že na vás třeba
>>nedojde. Může, nemusí............
>
>Tak asi mám jediné řešeníí...rozepsat ty peníze na
>tolik lidí, abych jim jakoby vyplatil v těch měsících,
>kdy pracovali, maximálně 5000,-, aby se ta daň dala
>správně považovat za srážkovou daň a dopočítat k této
>odvedené dani správné základy...Souhlasíte, že takhle by
>to šlo, abych na sebe neupozorňoval ?
Já se z vás fakt picnu:))
Na FÚ vám přeci neutrhnou hlavu jenom proto, že jste poslal sraženou daň na jiný účet.
Vámi navrhované řešení je samozřejmě proveditelné. Osobně bych se do něj ovšem nepouštěla..........
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2008 8:45
V listopadu a prosinci jsem zaměstanal na DPP pár lidí na stavbě...jejich příjem byl vyšší než 5000,-, daň jsem spočítal dle tabulek (jakoby měli podepsané prohlášení, ale někteří mít určitě nebudou), a odvedl ji na účet pro srážkovou daň (předčíslí 7720)...co teď, abych na sebe neupozornil FÚ ? Nikdy jsem neměl zaměstnance, vše bylo na dohody do 5000,-....